Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Museu de L’Hospitalet exposa els quadres donats per la família Parera (nova finestra)
29/09/2022 9:00:00
Patrimoni local

El Museu de L’Hospitalet exposa els quadres donats per la família Parera

Els quadres, que han estat catalogats i restaurats, mostren nou avantpassats de la família i durant una setmana es poden visitar a l’Harmonia

L’alcaldessa, Núria Marín, ha agraït avui als germans Parera la donació de la col·lecció de quadres de la família al Museu de L’Hospitalet, una iniciativa amb la qual “incrementem la col·lecció permanent del Museu i enriquim el patrimoni cultural de la ciutat”. A l’acte, que ha tingut lloc a l’edifici de l’Harmonia, hi han assistit Anton i Manuel Parera i altres membres de la família Parera, i els regidors de Cultura, David Quirós, i del Districte I, José Antonio Alcaide. 

La donació consta de nou olis sobre tela que ens mostren cinc homes i quatre dones avantpassats de la família, entre els quals els que van ser batlles de la ciutat: Antoni Parera i Codina, alcalde de 1866 a 1867, i José Parera i Gelabert, alcalde de 1904 a 1909.

Els quadres han estat catalogats i restaurats al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i, durant una setmana, tothom que vulgui es pot acostar a l’Harmonia i gaudir d’aquestes pintures que són part de la història de la ciutat i que es conservaran a la sala de reserva d’art de l’Arxiu Municipal.

Marín ha reiterat el compromís de L’Hospitalet amb “la conservació del nostre patrimoni local, que volem que sigui públic i que estigui a l’abast de la ciutadania. Un patrimoni que és el resultat de la nostra trajectòria històrica i vital com a municipi, i conforma la nostra identitat local”.

El Museu de L’Hospitalet té com a objectiu la conservació de les peces d’art i els objectes que ajuden la ciutadania a comprendre la història de la ciutat. El Museu gestiona el patrimoni cultural mitjançant la conservació, la investigació, la difusió i l’exposició d’aquest patrimoni.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400