Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
04/05/2021 17:15:00
Espai públic

S’amplia i millora l’àrea de jocs infantils del parc de la Remunta, inclusiva i accessible

L’espai lúdic passa a tenir una superfície de 351 m2, amb dues zones amb paviment de graves i de gespa artificial És la primera àrea de jocs de la ciutat amb paviment accessible de gespa artificial, apte per a infants amb mobilitat reduïda L’àrea s’ha dotat de més elements de joc inclusius per a infants amb discapacitats, bancs de material plàstic de colors i una tanca perimetral de fusta

El parc de la Remunta, al barri del Centre, ha ampliat i millorat la seva àrea de jocs infantils. El nou espai, inclusiu i accessible, passa de tenir una superfície rectangular de 197 m2 a 351 m2, amb més elements lúdics i dues zones amb paviment de graves i de gespa artificial, amb efecte esmorteïdor.

A la zona amb graves, ja existent, s’ha engrandit l’espai i s’hi han recol·locat els jocs. I al nou espai accessible, amb gespa artificial, s’hi han instal·lat nous jocs inclusius aptes per infants amb discapacitat motriu, sensorial o mental: gronxador amb seient adaptat i doble, cistella, panell lúdic interactiu, jocs de rotació i de molla. L’alcaldessa, Núria Marín, ha visitat aquesta tarda l’espai remodelat.

Es tracta de la primera àrea de jocs de la ciutat on es col·loca gespa artificial en comptes de cautxú com a paviment accessible, i servirà de prova per a futures actuacions en aquest àmbit. Es dona així resposta a famílies del barri que havien demanat per als seus infants amb mobilitat reduïda una zona accessible de jocs i amb elements adaptats.

L’àrea de jocs està envoltada per una tanca perimetral de fusta, amb les portes d’accés pintades de color per facilitar la seva ubicació als infants i a les persones que els acompanyen. A la zona interior també s’han col·locat bancs de material plàstic, de diferents colors.

L’entorn de l’espai lúdic està dotat d’enllumenat públic, papereres i font d’aigua potable. El parc de la Remunta també ha vist incrementat recentment el seu verd urbà amb la plantació de 36 arbres nous.

A l’espai públic de L’Hospitalet hi ha 135 àrees de jocs infantils ubicades en avingudes, places, parcs i jardins d’arreu de la ciutat per a gaudi dels infants, amb elements que permeten el seu ús amb criteris de seguretat, inclusió i accessibilitat.

Entre d’altres, els darrers anys s’han millorat o se n’han instal·lat de noves al parc de les Planes, el parc de la Serp, l’avinguda de la Primavera, el carrer de Sort, els Blocs Ciutat Comtal, la plaça dels Cirerers i la plaça de Can Trinxet. Pròximament, també s’obrirà una nova àrea de jocs a l’illa de Cosme Toda.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400