Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Les escoles bressol inicien un nou curs (nova finestra)
05/09/2022

Les escoles bressol inicien un nou curs

Aquest curs s’ha registrat un increment del nombre de sol·licituds, arran de la gratuïtat de l’escolarització d’I2 

El curs 2022-2023 a les escoles bressol municipals ha començat al setembre amb normalitat i amb el període d’adaptació habitual per al nou alumnat, des del passat dia 1.

L’Hospitalet disposa de 16 escoles bressol públiques i subvencionades amb fons públics, que ofereixen 1.315 places, de les quals s’han ofert per a aquest curs 755 places per a infants nous. El 81% de les famílies amb plaça han matriculat els infants en la primera opció.

L’alcaldessa, Núria Marín; el regidor d’Educació, David Quirós, i la regidora adjunta d’Educació, Imán Aisa, han visitat aquest matí l’escola bressol municipal La Casa de la Muntanya, a Sanfeliu, amb motiu de l’inici del curs.

La Xarxa d’Escoles Bressol Municipals la integren La Casa de les Flors, La Casa dels Contes, La Casa dels Arbres, La Casa del Molí, La Casa de la Muntanya i La Casa del Parc. Aquests centres atenen un total de 616 infants de 0 a 3 anys. Les tres llars d’infants de la Generalitat —La Florida, El Passeig i El Tren— disposen de 299 places.

A més, a L’Hospitalet hi ha cinc escoles bressol subvencionades per l’Ajuntament (que desenvolupen la seva activitat en equipaments municipals cedits) i gestionades per cooperatives de mestres sense afany de lucre, que atendran aquest curs 323 infants. Es tracta de les llars d’infants Estel Blau i La Gua-Gua i les escoles bressol Nova Fortuny, Garabatos i Patufet. Dues escoles bressol més, Azorín i Ding-Dong, estan subvencionades per la Generalitat i disposen d’un total de 77 places. La ciutat compta també amb 19 centres privats que completen l’oferta 0-3 de L’Hospitalet.


Augment de la demanda de places

Aquest curs s’ha registrat un increment (24%) del nombre de sol·licituds de plaça en les escoles bressol, arran de la gratuïtat de l’escolarització d’I2 (2-3 anys).

Les llars d’infants de la Generalitat han estat les que han rebut un major increment del nombre de sol·licituds (312, amb un 43% d’increment), seguides de les de titularitat municipal (827, amb un increment del 22%), les privades sense afany de lucre (102 sol·licituds, 10% d’increment) i les privades subvencionades pel Departament d’Educació (11 sol·licituds, davant les 6 del curs passat).

A partir d’aquest curs, la Generalitat aporta a I2 1.600 euros més per plaça i curs, que cobreix l’escolarització, és a dir, queden fora altres serveis com ara el menjador, les activitats fora del centre i l’acollida. Pel que fa a les escoles bressol privades sostingudes amb fons públics, l’aportació és de 800 euros per plaça i curs, destinada també a l’escolarització.

La xarxa municipal d’escoles bressol

L’Ajuntament està compromès amb l’educació infantil de 0 a 3 anys, reconeix la importància d’aquesta etapa educativa en el desenvolupament dels infants i impulsa la implicació dels equips docents i les famílies en l’educació dels nens i de les nenes. Si bé el primer objectiu de les escoles bressol és educatiu, l’escola ofereix suport i assessorament a les famílies en els aspectes de criança i educació amb una visió d’integració en el barri i de participació en les activitats de l’entorn de cada centre.

A més, l’Ajuntament impulsa preus més reduïts tant en l’escolarització com en els serveis d’acollida i menjador per diferents tipologies de famílies: nombrosa, monoparental, infants amb necessitats educatives especials, infants escolaritzats en acolliment familiar i famílies amb dos o més fills o filles escolaritzats en l’escola.

Obres de millora a les escoles bressol municipals

Durant aquest estiu, l’Ajuntament ha renovat la climatització de l’escola bressol La Casa de la Muntanya per instal·lar un sistema més eficient (amb un estalvi energètic del 20%) i independent del Centre de Formació d’Adults de Sanfeliu, amb qui comparteix edifici. També s’han instal·lat nous tendals als patis 0-1 i 1-2, orientats al nord-oest, s’han col·locat filtres solars amb vinil a les finestres i s’ha instal·lat un tendal al pati gran. Les obres han tingut un cost de 145.181 euros.

D’altra banda, a La Casa dels Arbres, entre d’altres, s’han reparat peces del paviment de la sortida, s’han segellat juntes de dilatació, s’ha desmuntat la font del pati i s’ha substituït el clavegueram de recollida d’aigua. A la Casa dels Contes, s’han pintat les cinc aules dels infants, tant per manteniment de l’escola com per a la higienització dels espais.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400