Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
07/05/2021 10:00:00
Medi ambient

Voluntaris netejaran dissabte la llera i el camí d’accés del riu Llobregat

L’acció forma part de la campanya “Let’s Clean Up Europe!”, un projecte de la Unió Europea per conscienciar sobre la prevenció en la producció de residus

L’Hospitalet se suma un any més a la campanya “Let’s Clean Up Europe!” (Netegem Europa!) amb l’acció de neteja popular de l’entorn del riu Llobregat que es durà a terme dissabte, 8 de maig. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament i el grup Padrins del riu fan una crida a la ciutadania perquè participi en aquesta jornada per netejar de residus la llera del Llobregat al seu pas per L’Hospitalet i també el camí d’accés.

“Let’s Clean Up Europe!” és un projecte del programa LIFE+ de la Comissió Europea que consisteix en la retirada de deixalles dels espais naturals, en una jornada d’àmbit europeu oberta a la ciutadania, de caràcter lúdic i sensibilitzador, que té com a objectiu conscienciar sobre la gran quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura.

En l’edició de l’any passat, a Catalunya es van fer 167 accions amb 3.264 participants i un resultat de 32,56 tones de residus recollits, dels quals el 23 % eren envasos lleugers (plàstic, llaunes i brics); el 9 %, vidre; el 2 %, paper i cartró, i el 66 %, d’altres (pneumàtics, runa, ferralla...).

Aquest any, l’acció de neteja de l’entorn del riu Llobregat anirà acompanyada de mesures de seguretat per la Covid-19, d’una nova metodologia per fer la recollida dels residus i del suport d’una aplicació per a dispositius mòbils per gestionar l’actuació.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha fet difusió d’aquesta iniciativa a través de la Taula d’Emergència Climàtica —que treballa com un dels seus objectius l’ús mediambiental del riu—, les entitats ciutadanes, les escoles i els esplais.

Els voluntaris que hi vulguin participar s’han d’inscriure prèviament a l’adreça electrònica amartinezv@l-h.cat. El punt de trobada és la sortida de metro Hospital de Bellvitge (L1), a les 10 hores. L’organització recomana portar calçat adequat, gorra, aigua i protecció solar, a més de la mascareta obligatòria.


 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400