Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
22/06/2021 14:20:00
Formació i innovació

L’Ajuntament i l’Escola d’Organització Industrial acorden impulsar un pla de capacitació digital per a 400 joves en situació d’atur

En el marc de l’acord signat avui per l’alcaldessa, Núria Marín, i el secretari general d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Govern d’Espanya i president de la Fundació EOI, Raül Blanco   La iniciativa s’inscriu dins de L’Hospitalet 6.0, la nova estratègia de digitalització i connectivitat del municipi que està posant en marxa el Govern local

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el secretari general d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Govern d’Espanya i president de la Fundació EOI, Raül Blanco, han signat, aquest matí, l’acord pel qual ambdues institucions es comprometen a treballar conjuntament per desenvolupar accions de formació dels col·lectius de joves en situació d’atur i aturats de llarga durada i amb relació a l’ocupabilitat digital i l’emprenedoria, en el marc de les actuacions “Talent i Indústria 4.0”.

Dins dels projectes que es desenvoluparan en col·laboració amb l’Escola d’Organització Industrial, el primer que es posarà en marxa és el programa Millennials, que té com a objectiu formar els joves en situació d’atur en competències digitals i indústria 4.0. Amb un pressupost de 800.000 euros es podran dur a terme un mínim de 20 programes formatius que s’adreçaran a 400 joves. Els cursos es realitzaran a diferents equipaments municipals de la ciutat, com Torre Barrina i Gornal Activa, en format presencial, híbrid i online.

Per a l’alcaldessa, Núria Marín, la signatura d’avui és un pas més en el desenvolupament del programa L’Hospitalet 6.0, la nova estratègia de digitalització i connectivitat del municipi: “Aquesta primera actuació permetrà millorar les competències digitals i reforçar l’ocupabilitat dels joves així com nodrir el teixit empresarial de la ciutat i de l’àrea metropolitana de talent amb coneixement adequat a les seves necessitats”, ha explicat.

El secretari general d’Indústria i president de la Fundació EOI, Raül Blanco, ha destacat el valor d'aquest conveni que “permetrà apuntalar el lideratge de L’Hospitalet en l’àmbit de la digitalització i la transformació digital generant oportunitats per a l’ocupació dels col·lectius que més ho necessiten: persones joves i aturades”.

L’acord dibuixa un marc de col·laboració més ampli per al desenvolupament d’actuacions en tres àmbits:

  • La capacitació digital i de noves professions que millorin l’ocupabilitat, adreçades especialment a joves i a persones en situació d’atur de llarga durada.
  • Actuacions d’impuls de les persones ocupades en pimes, afavorint l’aprenentatge de noves habilitats per desenvolupar adequadament el lloc de treball actual o bé per desenvolupar un treball completament diferent.
  • Actuacions emmarcades en el Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR) en matèria d’impuls a la pime i en l’àmbit de les competències digitals.

Prèviament a la signatura, Marín i Blanco has clos les jornades “L’impacte connectat: una transformació tecnològica a escala humana”, que organitzen l’Ajuntament de L’Hospitalet i GSMA amb motiu del #MWC21.

L’Escola d’Organització Industrial (EOI) és una fundació del sector públic estatal,  adscrita al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. L’EOI ofereix formació a professionals, producció i difusió de coneixement, i serveis a empreses, emprenedors i administracions, amb l’objectiu de promoure els valors de l’economia oberta, social, verda i digital.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400