Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
06/06/2016
Ara Rodalies

L’H penja una pancarta a la façana de l’Ajuntament per reivindicar millores a la xarxa de Rodalies

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha penjat avui una pancarta a  la façana per reclamar l’execució de les actuacions previstes al Pla de Rodalies 2009 i el soterrament de les vies. Aquesta acció ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Núria Marín; dels portaveus del PSC, Francesc Belver, i d’ERC, Antoni Garcia; de representants de la plataforma veïnal L’Hospitalet sense Vies i sense Barreres, i de la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet. Aquest mateix gest reivindicatiu s’ha dut a terme també, a la mateixa hora, als ajuntaments de Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha explicat que “es tracta d’una iniciativa conjunta dels tres ajuntaments que posa de manifest que la xarxa de Rodalies és una infraestructura del segle XIX i nosaltres volem una del segle XXI”. “Tenim una xarxa de Rodalies obsoleta, amb una més que preocupant manca d'inversions per part de l'Estat que està posant en perill la competitivitat de l’economia de l’àrea metropolitana de Barcelona i que fa que gairebé a diari els usuaris de Rodalies pateixen els efectes de les avaries i els retards”, ha afegit.

Els ajuntaments de L’Hospitalet, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat han elaborat un manifest conjunt en el qual reclamen al Ministeri de Foment i a Adif que prioritzin l’execució d’aquelles actuacions ja previstes en el Pla de Rodalies 2009 que afecten els tres municipis i que el Govern central ha oblidat en un calaix, sense dotació econòmica ni calendari per dur-les a terme.

Amb l’objectiu de centralitzar les adhesions al manifest així com les queixes dels usuaris afectats per les contínues incidències, retards i avaries a la xarxa, també han creat el web http://ararodalies.cat i el hashtag #AraRodalies.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400