Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El festival Dulcinea Curts obre el programa d’actes de la Setmana de la Salut Mental a L’Hospitalet (nova finestra)
28/09/2021 11:15:00
Salut

El festival Dulcinea Curts obre el programa d’actes de la Setmana de la Salut Mental a L’Hospitalet

L’Auditori Barradas acull divendres l’exhibició dels treballs finalistes i el lliurament de premis del certamen, que torna després de dos anys d’absència per la pandèmia   Amb l’objectiu de posar fi a l’estigma i als prejudicis que encara arrosseguen les malalties mentals

El festival Dulcinea Curts obre la programació d’activitats de la Setmana de la Salut Mental a L’Hospitalet, que organitza AFEMHOS amb la col·laboració de l’Ajuntament, coincidint amb la celebració el 10 d’octubre del Dia Mundial de la Salut Mental. Amb l’eslògan “Demà pots ser tu. La salut mental, un dret necessari”, les activitats tenen com a objectiu posar fi a l’estigma i als prejudicis que encara arrosseguen les malalties mentals.

Divendres, 1 d’octubre, a les 17 hores, l’Auditori Barrades acull l’exhibició dels treballs finalistes i el lliurament de premis a les diferents categories de la 8a edició del festival, que no se celebrava des de 2018 a causa de la crisi sanitària. L’acte comptarà amb l’actuació del Grupo Teatro Imagina i d’Escolta l’Art. Per assistir-hi cal inscripció prèvia enviant un correu a csroure@afemnos.org.

El requisit per participar en el Dulcinea Curts és que els films estiguin fets per persones amb malalties mentals, o que aquestes en siguin protagonistes. El Festival promociona els audiovisuals com a eina de participació social i de lluita contra l’estigma.

El jutjat que examinarà els films el formen representats de diverses entitats dedicades a la salut mental, i en la decisió també hi prenen part usuaris dels serveis de salut mental de la ciutat. Són ells els que decideixen el primer i el segon premi, ja que el tercer premi, el del públic, es resoldrà el mateix dia de la presentació dels guanyadors.

El programa d’activitats de la Setmana es treballa  en el marc de la Taula de Salut Mental del Consell Municipal de Serveis Socials. Així, dissabte, 2 d’octubre, de 10 a 14 hores, se celebra la Mostra d’Entitats i Serveis de Salut Mental de L’Hospitalet, a la rambla de la Marina, entre el carrer de Provença i l’avinguda del Carrilet. A la trobada hi participen amb estands les entitats i els serveis de salut mental de la ciutat amb diferents activitats, tallers per a infants i actuacions musicals a càrrec de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet, combinat amb el grup Escolta l’Art (programa antiestigma de la USM-ICM, Relaciona’t de la FSyC i l’EMMCA). A les 12 hores, hi assistirà el regidor d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans, Jesús Husillos.

El dimecres 6 d’octubre, a partir de les 17 hores, l’Auditori Barradas acollirà la taula rodona “Com ens ha afectat la pandèmia? Iniciatives positives a nivell comunitari i cap a on anem”. Amb la participació de diferents entitats de la ciutat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400