Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Lliçó inaugural del curs 2022-2023 (nova finestra)
05/10/2022 14:30:00
Educació

Lliçó inaugural del curs 2022-2023

L’alcaldessa, Núria Marín, ha presidit l’acte que ha comptat amb la ponència de la il·lustradora Sandra Uve   Durant l’acte s’ha fet un reconeixement institucional al professorat i personal no docent que s’ha jubilat en el curs 2021-2022

L’Auditori Barradas ha acollit aquest migdia la lliçó inaugural del curs 2022-2023: “Aprendre a L’Hospitalet per un futur d’oportunitats”, que ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Núria Marín; el regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós; la regidora adjunta d’Educació, Imán Aisa; la directora general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Raquel García, així com diferents membres del Consistori.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha dit que a L’Hospitalet “les circumstàncies socioeconòmiques no marquen l’educació de ningú ni les seves possibilitats d’accés al món laboral”. I ha continuat afirmant que “som una ciutat educadora” i tot i no tenir competències “hem incrementat un 9,5% el pressupost que destinem a projectes per acompanyar la comunitat educativa i contribuir a l’èxit escolar i a la cohesió social”. En aquest sentit, ha citat com a exemples el programa d’auxiliars de conversa en anglès, Fem tàndem L’H i el projecte recentment posat en marxa d’alfabetització digital de les famílies.

Núria Marín ha demanat al Departament d’Educació “el mateix consens polític” que va fer possible salvar l’Acadèmia Cultura i garantir la seva continuïtat i la del seu projecte educatiu al barri de la Torrassa, per assolir “la rehabilitació de les escoles del pla d’urgència, la substitució dels mòduls de les escoles Paco Candel i Maria Miret per edificis i la creació de nous centres educatius a la Florida, les Planes, el Centre i Sant Josep”. També ha demanat a la Generalitat que faci de la formació professional una veritable aposta per la inserció laboral.

L’alcaldessa ha tancat la seva intervenció agraint l’esforç i el compromís dels equips directius, professorat i personal no docent, així com el suport de les famílies, sense el qual no seria possible el dia a dia dels centres.

La ponència de l’acte, “Les teves eleccions + les teves accions = el teu futur” ha anat a càrrec de Sandra Uve, il·lustradora, divulgadora científica i artística des de la perspectiva de gènere i escriptora. Durant la seva exposició, ha parlat de la motivació i de la importància dels algoritmes i ha fet un repàs per algun dels noms propis de científiques i investigadores que les bibliografies curriculars i lectures recomanades no recullen però que amb els seus descobriments i aportacions han canviat el món.

Entre d’altres, Sandra Uve ha col·laborat amb publicacions com La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, Time Out, Playboy i Rolling Stone i amb diferents mitjans audiovisuals. Com a escriptora, ha publicat novel·les gràfiques i llibres il·lustrats. Com a artista plàstica ha exposat al Centre d’Arts Santa Mònica i a l’Espai Francesca Bonnemaison. Una altra part important de la seva activitat ha estat la documentació de 3.700 dones inventores al llarg de la història. El 1998 va guanyar el premi a la millor revista al Saló Internacional del Còmic de Barcelona i el 2021 al Premi Creu Casas, de l’Institut d’Estudis Catalans, per la tasca de fer visibles dones de ciència i tecnologia de totes les èpoques.

Reconeixement al professorat i personal no docent que s’ha jubilat el passat curs

Com és tradicional, en el decurs de l’acte s’ha fet un reconeixement institucional a la tasca del professorat i del personal no docent que s’ha jubilat al llarg del curs anterior, en aquest cas, 53 persones, que han contribuït amb el seu esforç a fer de L’Hospitalet una ciutat més educadora. L’alcaldessa els ha agraït la seva “dedicació i la seva resiliència” per haver hagut d’afrontar, al final de la seva etapa laboral, diferents situacions d’incertesa com ara la pandèmia.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400