Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Espais oberts per oferir a infants i joves activitats gratuïtes durant l’estiu (nova finestra)
29/06/2023 13:20:00
Educació

Espais oberts per oferir a infants i joves activitats gratuïtes durant l’estiu

De dilluns a diumenge, en horari de tarda, fins al 27 d’agost es programen activitats en espais a l’aire lliure en sis escoles de la ciutat i al Johann Cruyff Court

Oferir a infants, joves i famílies més oportunitats de lleure durant les vacances escolars en un clima de convivència és l’objectiu dels Espais oberts per un estiu enriquit, una iniciativa de l’Ajuntament de L’Hospitalet amb el finançament dels fons Next Generation, de la Unió Europea, a través del Ministeri d’Educació i del programa PMOE-PROA+, en el marc del conveni del Pla Educatiu d’Entorn amb el Departament d’Educació.

Amb aquest programa d’intervenció socioeducativa, que es desenvolupa per tercer any consecutiu, es pretén pal·liar els efectes que la pandèmia ha tingut, principalment, entre la població jove, s'amplien els espais d'atenció educativa durant l'estiu.

L’objectiu és oferir una proposta d’activitats extraescolars de qualitat, diversa i equitativa; contribuir a l’èxit educatiu d’infants i joves, i desenvolupar territorialment una perspectiva d’educació a temps complet. A més, es vol potenciar el vessant social dels espais educatius; fomentar la participació activa dels col·lectius d’infants i joves; consolidar el sentiment de pertinença amb el territori, i promoure el civisme i la convivència.

Per participar en aquestes activitats, d’accés lliure i gratuït, no cal inscripció prèvia ni un compromís d’assistència. Al capdavant hi ha un equip de més de 30 professionals de l’entitat Itaca, que gestiona l’activitat, a través d’un conveni amb l’Ajuntament. També es disposa d’un professional de la psicologia de la Fundació Orienta que assessora l’equip educatiu i supervisa els espais per detectar i prevenir situacions de risc.

Les activitats es plantegen a través de dues dinàmiques:

· Un espai dinamitzat, amb propostes amb relació a coneixements, interessos i habilitats en els àmbits de la dansa, la música, les arts plàstiques, els esports minoritaris o la descoberta del territori.
· Un espai d’autoorganització en el qual infants i joves gestionin les activitats amb el suport de taules, tendals, jocs de taula, materials diversos...

Les activitats es desenvolupen de dilluns a diumenge, al juliol de 17 a 21 hores i a l’agost, fins al dia 27, de 16.30 a 21 hores. Des de finals de maig i fins al juny han funcionat els caps de setmana. Es fan als espais exteriors de les escoles Sant Josep-El Pi, Santiago Ramón i Cajal, Pompeu Fabra, Josep Maria Folch i Torres, la Marina i Pau Casals i a l’espai esportiu Cruyff Court.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400