Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer (nova finestra)
21/09/2021 12:10:00
Drets socials

L’Hospitalet celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer

Xerrada “Investiguem per detectar i tractar l’Alzheimer: del laboratori al malalt”   L’Ajuntament organitza tallers de memòria virtuals adreçats a la gent gran, que imparteix la Fundació Santa Eulàlia

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer, l’Ajuntament de L'Hospitalet organitza la conferència “Investiguem per detectar i tractar l’Alzheimer: del laboratori al malalt”, amb la doctora Marta Barrachina, investigadora de l’IDIBELL, i el doctor Ramon Rañé, cap de la Unitat Funcional de Demència de l’HUB-IDIBELL. També hi participarà del regidor d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans, Jesús Husillos. La xerrada té lloc a les 18 hores, a l’Auditori Barradas (rambla de Just Oliveras, 56).

L’Ajuntament i la Fundació Santa Eulàlia van reprendre el mes de febrer els tallers de memòria que es feien als casals municipals de gent gran abans de la pandèmia en format virtual. Aquest servei es va suspendre al tancar-se els casals com a mesura de prevenció davant la Covid-19.

Són tallers de dotze setmanes de durada que, igual que els presencials, organitzen els serveis de dependència municipal i imparteix la Fundació Santa Eulàlia. Hi ha tres nivells de tallers i les persones usuàries fan els que necessiten. La previsió és que aquest any hi participin unes 350 persones.

Es donen de forma individual o en petits grups de tres o quatre persones a través de la plataforma online Teams o altres de similars. Cada usuari treballa a casa amb un dossier que li han lliurat i alguns vídeos explicatius que li van enviant i el professional l’ajuda amb les tasques del dossier i fa seguiment un cop per setmana o cada quinze dies, segons l’usuari i en diferents formats: Teams, correu o telèfon. Al final de cada sessió, es fan també els exercicis de moviment per entrenar la memòria.

Com que la gent gran és un dels col·lectius de més risc davant la Covid-19, ha estat també dels més afectats pel que fa a la salut per la suspensió temporal d'algunes activitats i moltes persones han sofert un deteriorament físic i/o cognitiu molt notable.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400