Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet tindrà un nou punt de la Xarxa SAI LGBTI+ (nova finestra)
22/06/2022
LGTBI+

L’Hospitalet tindrà un nou punt de la Xarxa SAI LGBTI+

  Avui s’ha signat el conveni amb la Conselleria d’Igualtat i Feminismes per a l’adhesió de L’Hospitalet a la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ de Catalunya, que compta amb 111 punts a tot el territori   La Xarxa SAI LGBTI+ és un servei de proximitat que assessora i atén persones que pateixen o estan en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat o expressió de gènere amb l’objectiu de prevenir les violències LGBTI

La Conselleria d’Igualtat i Feminismes i l’Ajuntament de L’Hospitalet han signat un conveni de col·laboració per obrir un nou punt de la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ a la ciutat. Aquesta nova oficina se sumaria als 111 punts SAI que hi ha repartits per tot el país. (mapa link)

Tal com ha explicat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, per al Departament era clau “disposar d’un punt SAI a L’Hospitalet, la segona ciutat més gran de Catalunya”. En aquest sentit, ha destacat la importància de la Xarxa SAI com a eina estratègica de les polítiques públiques LGBTI+ en coordinació amb els ens locals. “La Xarxa SAI és una xarxa de país que es construeix en corresponsabilitat, des del Departament d’Igualtat i Feminismes i, des dels municipis i consells comarcals” ha apuntat Verge.

Un cop signat el conveni, l’alcaldessa, Núria Marín, ha volgut destacar que “amb la incorporació del servei a la Xarxa SAI la ciutat fa un salt endavant, ja que suposa un increment de  recursos per desplegar polítiques públiques que garanteixin els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, i eradicar possibles actituds homòfobes, bifòbiques i trànsfobes”.


Xarxa de sensibilització i acompanyament

Els SAI LGBTI són centres d’atenció a la població que busquen sensibilitzar i informar persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere i prevenir l’LGBTI-fòbia. Oficines d’atenció directa que donen resposta a les situacions de discriminació, així com a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la població en relació amb la diversitat sexual i de gènere, i es consoliden com un referent local LGBTI. Per exemple, es tramita la targeta sanitària amb el nom sentit o el certificat Faig constar a les persones trans*, un document acreditatiu que certifica que el DNI, el NIE, el passaport i/o el llibre de família corresponen a la targeta sanitària de la persona titular del certificat.

La Xarxa SAI també promou la formació del personal de l’administració pública i el disseny i la implementació de les accions del Pla local LGBTI+. 

L’Hospitalet compta des del passat mes de setembre amb l’Oficina Municipal LGTBI+, ubicada al carrer de l’Emigrant, 27, que ofereix informació, orientació, suport psicosocial, formació i campanyes de sensibilització a la ciutadania i commemoració dels dies internacionals en estreta col·laboració amb entitats del municipi o vinculades (contra l’LGTBI-fòbia, l’Orgull...). “L'Hospitalet ja teniu una oficina d'atenció LGBTI, però amb la incorporació a la xarxa s'augmenten les possibilitats d'atenció a la ciutadania en diferents recursos com per exemple poder accedir a una atenció psicològica especialitzada en cas de patir una discriminació per motius LGBTI o tramitar el canvi de nom en la targeta sanitària” ha apuntat la consellera Verge.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400