Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Prop de 2.800 alumnes participen aquest curs en el Programa d’auxiliars de conversa d’anglès (nova finestra)
07/10/2021

Prop de 2.800 alumnes participen aquest curs en el Programa d’auxiliars de conversa d’anglès

Es tracta d’un programa pioner per reforçar les habilitats orals de l’alumnat en llengua anglesa amb auxiliars de conversa nadius dins l’horari lectiu

El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès arrenca aquest curs amb 2.796 alumnes participants, de 30 centres públics i concertats de la ciutat repartits en 97 grups. En els cinc cursos anteriors han participat prop de 10.000 joves de la ciutat.

Aquest programa posa a disposició dels centres educatius de secundària auxiliars de conversa nadius que, en coordinació amb el departament d’anglès de cada centre, reforcen les habilitats orals de l’alumnat dins l’horari lectiu. Es preveuen també activitats de reforç gratuïtes en horari extraescolar i en petits grups per als alumnes amb necessitats educatives específiques que ho requereixin.

Es tracta d’una iniciativa pionera de l’Ajuntament de L’Hospitalet, que finança i desenvolupa en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat.

El programa s’adreça als estudiants de 4t d’ESO, tot i que una part, 633, són alumnes de 1r a 3r d’ESO dels instituts Jaume Botey, Rubió i Ors i Pedraforca, que l’incorporen dins el programa Fem tàndem. Aquest curs el programa s’ha ampliat amb l’alumnat de l’Institut Escola Gornal, ja que aquest any la primera promoció d’ESO del centre arriba a 4t. El programa es desenvolupa en els 15 centres públics de la ciutat i en 15 centres concertats. El programa compta amb 14 auxiliars de conversa en anglès amb formació universitària, la majoria procedents d’Anglaterra.

La iniciativa, que es va posar en marxa el curs 2016-2017, s’emmarca en un dels objectius estratègics de l’Ajuntament, que és garantir els drets bàsics de les persones i els serveis municipals com a instruments d’equitat i cohesió social. I concretament en l’àmbit educatiu, desenvolupar accions encaminades a millorar les competències, la capacitació i les oportunitats d’èxit dels estudiants complementant els seus ensenyaments bàsics per tal d’avançar vers una societat del coneixement. El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès està molt ben valorat per part dels centres educatius que hi participen i també per part del Departament d’Educació.

El programa està complint els objectius que es van fixar en un inici, com ara la construcció d’una xarxa d’intercanvi que recull les bones pràctiques dels centres educatius i dels diferents equipaments municipals. D’altra banda, aquesta iniciativa dona resposta a les demandes del mercat laboral, especialment en els àmbits econòmics emergents a la ciutat —com són hoteleria, restauració, sanitat i empreses innovadores— on el coneixement de l’anglès és fonamental.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400