Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
11/02/2021

La Diputació destaca tres programes d’esports com a bones pràctiques en temps de pandèmia

La Diputació de Barcelona ha destacat el programa LHesportacasa, el Pla de reobertura de les instal·lacions esportives municipals i el Pla de protecció i prevenció de les oficines en un catàleg de bones pràctiques en l’àmbit esportiu durant la pandèmia. Aquestes iniciatives s’han elaborat en base a les recomanacions de les autoritats sanitàries pel que fa a les mesures decretades en relació amb la Covid-19. Es tracta de tres documents oberts que es van adaptant i/o activant, segons les mesures vigents en cada moment.

La Regidoria d’Esports ha desenvolupat aquestes iniciatives durant la  pandèmia amb el convenciment que l’activitat física és essencial per a la població i que, en situacions com la que vivim, contribueix a millorar l’estat d’ànim i el benestar psicològic, especialment durant situacions de confinament. També vol garantir que les instal·lacions esportives estiguin en les millors condicions d’higiene i seguretat per a la ciutadania i el personal que hi treballa.

LHesportacasa es va posar en marxa a l’abril i continua endavant en l’actualitat. Quan es va iniciar el confinament, al març de 2020, la Regidoria d’Esports va començar a treballar per tal que la ciutadania pogués mantenir-se en forma a amb continguts digitals difosos per mitjà de les xarxes socials i altres canals de comunicació.

Aquests continguts consisteixen en activitats dirigides virtuals, amb el personal tècnic de les instal·lacions esportives municipals, vídeos, rutines i consells de salut i enllaços a activitats que es consideren interessants. Les prop de 300 publicacions generades en aquests mesos han tingut més de 200.000 visualitzacions

El Pla de reobertura de les instal·lacions esportives municipals inclou els poliesportius municipals, els camps municipals de futbol, rugbi i beisbol, les pistes de petanca, la pista esportiva del Gasòmetre i el Pavelló Municipal d’Esports Juan Antonio Bastante.
Aquest Pla preveu el control d’accessos i d’aforament, mesures especials de manteniment, neteja i seguretat, la formació i reestructuració de recursos humans i la comunicació interna i externa.

Finalment, el Pla de protecció i prevenció a les oficines afecta els espais i els treballadors de la Regidoria d’Esports, al carrer de Digoine, i té com a objectiu tenir cura de la salut del personal que hi treballa i dels visitants. Es tracta d’un document que detalla mesures com ara l’atenció a persones externes mitjançant cita prèvia; les condicions en les quals s’han de realitzar les reunions, o l’establiment de torns rotatoris de treball.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400