Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
20/05/2021

Acting Together: el Programa d’auxiliars de conversa en anglès celebra el final de curs

Avui ja ha arribat, la cinquena edició d’Acting Together, la mostra del Programa municipal d’auxiliars de conversa en llengua anglesa que es desenvolupa a la ciutat des del curs 2016-2017. A partir de les 11 hores de demà, en l’apartat d’educació del web municipal i en el canal de l’Àrea d’Educació de Youtube es publicaran els vídeos realitzats pels estudiants.

Aquest curs hi han participat 2.770 alumnes de 91 grups de 28 centres educatius de la ciutat: tots els instituts públics i 15 centres concertats. El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès és una iniciativa pionera de l’Ajuntament de L’Hospitalet, que finança i desenvolupa en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat.

La major part del programa es fa entre l’alumnat de quart d’ESO. En tres instituts de la ciutat —Jaume Botey, Rubió i Ors i Pedraforca— hi participa, per quart curs consecutiu, tot l’alumnat del centre.

L’activitat es planteja com l’acte de cloenda del curs, de caràcter lúdic, en el qual participen tots els agents involucrats en el programa: alumnat, famílies, auxiliars de conversa, professorat, personal tècnic i representants de l’Ajuntament i del Departament d’Educació.

A través dels vídeos, es mostrarà la feina realitzada per l’alumnat a les aules amb el suport dels auxiliars de conversa durant tot el curs.

L’activitat es desenvolupa íntegrament en llengua anglesa, com a eina d’aprenentatge i immersió, per millorar la competència comunicativa oral de l’alumnat a través de les accions audiovisuals.

Tot i la situació sanitària actual, el Programa d’auxiliars de conversa s’ha desenvolupat gràcies a la implicació de l’alumnat i del professorat dels centres que hi participen i el suport dels 14 auxiliars de conversa nadius. Aquest programa posa a disposició dels centres educatius de secundària auxiliars de conversa nadius que, amb coordinació amb el departament d’anglès de cada centre, reforcen les habilitats orals de l’alumnat dins l’horari lectiu. Es preveuen també activitats de reforç gratuïtes en horari extraescolar i en petits grups per als alumnes amb necessitats educatives específiques que ho necessitin.

Durant els cinc cursos que fa que es desenvolupa el Programa d’auxiliars de conversa en anglès hi han participat 12.121 alumnes de l’ESO. El programa s’emmarca en un dels objectius estratègics de l’Ajuntament, que és garantir els drets bàsics de les persones i els serveis municipals com a instruments d’equitat i cohesió social; i concretament en l’àmbit educatiu, desenvolupar accions encaminades a millorar les competències, la capacitació i les oportunitats d’èxit dels estudiants complementant els ensenyaments bàsics per tal d’avançar vers una societat del coneixement.

El programa està complint els objectius que es van fixar en un inici, com ara la construcció d’una xarxa d’intercanvi que recull les bones pràctiques dels centres educatius i dels diferents equipaments municipals. D’altra banda, aquesta iniciativa dona resposta a les demandes del mercat laboral, especialment en els àmbits econòmics emergents a la ciutat —com són hoteleria, restauració, sanitat i empreses innovadores—, on el coneixement de l’anglès és fonamental.

El Programa d’auxiliars de conversa en anglès està molt ben valorat pels centres educatius que hi participen i també pel Departament d’Educació.

Podeu veure els vídeos que han preparat l'alumnat dels centres educatius que han participat en el programa en el següent enllaç: Acting Together

 

 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400