Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Els plans educatius d’entorn arriben a 65 centres de L’Hospitalet (nova finestra)
30/11/2022

Els plans educatius d’entorn arriben a 65 centres de L’Hospitalet

Un total de 65 centres educatius de L’Hospitalet participen als plans educatius d’entorn (PEE), que desenvolupen actuacions orientades a prevenir i atendre l’absentisme escolar, fer un acompanyament educatiu de les famílies, ajudar en els processos de transició educativa i vetllar per la convivència en l’àmbit educatiu. A L’Hospitalet, els plans aconsegueixen fins a prop de 50.000 participacions (la majoria d’infants i joves però també de famílies) als barris de la Florida-les Planes, Pubilla Cases-Can Serra, Collblanc-la Torrassa, Gornal-Bellvitge i Santa Eulàlia.

La Comissió Representativa Institucional (CRI), responsable dels plans, ha donat compte de les actuacions del curs passat i ha aprovat les previstes per al curs 2022-2023. A la CRI hi ha representants de les diferents entitats, associacions i administracions, Ajuntament i Generalitat, que participen en el Pla educatiu d’entorn de L’Hospitalet (PEE), amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. La presidència de la Comissió recau en el regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, i la vicepresidència en el Departament d’Educació, representat per l’inspector dels Serveis Territorials, Ferran Cortina.

Per a aquest curs 2022-2023 hi ha continuïtat en les trenta actuacions que es desenvolupen. Pel que fa als projectes, destaquen els ja consolidats d’Aprenentatge i servei, Fem tàndem, el Projecte d’orientació i acompanyament, el Projecte d’adaptació curricular, tallers d’estudi assistit, pràctiques restauratives, espais oberts per un estudi enriquit, tallers de suport i acompanyament educatiu i activitats com ara Fem ràdio, que aporten eines per millorar l’expressió oral i escrita en català.

Diferents administracions impulsen aquests programes educatius que tenen com a objectiu millorar l’èxit educatiu de l’alumnat, un dels principals eixos dels plans educatius d’entorn, i reduir l’abandonament escolar prematur, una de les mesures del Pla de millores i oportunitats educatives.

Aquestes actuacions s’executen amb una vintena d’entitats mitjançant diferents fórmules de col·laboració amb diverses àrees municipals com ara Educació, Esports o Cultura.

El compromís de les administracions en desenvolupar aquestes actuacions per aconseguir l’èxit educatiu de l’alumnat a L’Hospitalet es veu reflectit en l’increment dels diners destinats als plans d’entorn. El cost de les actuacions previstes per a aquest curs és d’1.417.536 euros. D’aquesta quantitat, l’Ajuntament de L’Hospitalet  aporta 644.173 euros i la Generalitat aporta 773.663 euros, dels quals 491.173 euros provenen dels fons Next Generation i 135.000 del Ministeri d’Educació.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400