Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
 • Facebook
 • Twiter
Veure imatge de Tallers per a famílies sobre Criança- Educació Positiva i Hàbits Saludables (nova finestra)
30/08/2017

Tallers per a famílies sobre Criança- Educació Positiva i Hàbits Saludables

Els tallers començaran la setmana del 16 d'octubre

L’Ajuntament de l’Hospitalet i el Departament d’Ensenyament volen impulsar tallers per a famílies sobre diferents àmbits de l’educació per a la salut en els centres educatius de la ciutat, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn (PEE), i dins de l’eix de famílies que es desenvolupa des de fa 10 anys a l’Hospitalet. L’objectiu d’aquests tallers és implicar les famílies en la gestió i promoció d’estils de vida saludables. Aquestes actuacions estan emmarcades en el Programa de Cooperació Territorial Salut Escolar, finançant pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

Per tot això, des del Programa d’Acompanyament i Suport Educatiu a les Famílies (PAEF) i el Negociat de Salut Comunitària, amb la col·laboració de la Xarxa de Criança i Educació de la Ciutat (XCIE L’H), hem organitzat una sèrie de 5 Tallers sobre “Criança-Educació Positiva i Hàbits Saludables” adreçat a famílies amb fills/filles d’0-6 anys, de 6 a 12 anys, i de 12 a 16 anys.

Els Tallers de famílies és una iniciativa que té per objectiu orientar, acompanyar i oferir suport a les famílies en la seva tasca educativa, procés de creixement i socialització dels seus fills i filles, generant grups estables de mares i/o pares, o bé, de persones que exerceixen les funcions parentals o marentals en una família.

Les temàtiques que es proposen per treballar en aquests tallers són variades, i poden anar des de temes d’interès com la prevenció de conductes de risc (eines digitals), comunicació entre pares/mares i fills/filles, autoestima, alimentació, en etapes les diferents etapes educatives de 6 a 12 anys, i 12-16 anys, a comprendre, mostrar interès, actuar de referent en l’etapa de 0-6 anys. 

 • Els tallers començaran la setmana del 16 d’octubre, i consistiran en 6 sessions setmanals d’una durada d’1h i 30’ cadascuna. Per afavorir les dinàmiques participatives durant les sessions, la recomanació és que els grups estiguin formats per 20 persones com a màxim, sent famílies dels barris de cada districte on s’imparteixin els tallers.
 •  Del 26 de setembre al 5 d’octubre, prèviament a l’inici dels tallers, s’organitzaran reunions informatives als centres educatius, serveis o equipaments que ho demanin, on s’explicarà la metodologia dels tallers, així com també es recolliren propostes de temes de necessitats i d’interès de les pròpies famílies, per tal d’aconseguir un major vincle amb el taller i un major sentit de pertinença al grup.

  Taller 0-6 anys Districte 5 (Can Serra- Pubilla Cases).
  Gestionat per l’Entitat BES
  Taller 6-12 anys Districte 1 (Centre, Sanfeliu, Sant Josep) i
  Districte 6 (El Gornall- Bellvitge)
  Gestionat per l’entitat Fundesplai
  Taller 12-16 anys Districte 2 (La Torrassa-Collblanc), i Districtre 4 (La Florida-Les Planes).
  Gestionat per l’entitat JIS-ARA.
  Participaran Guardia Urbana, Fundesplai i Fundació Imatge i Autoestima

Per a més informació us podeu adreçar directament a l’AMPA-AFA del vostre centre educatiu, o bé trucant al tel. 403 67 05 (PAEFS- Educació de l’Ajuntament de l’Hospitalet

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400