Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
06/03/2021 20:30:00
Educació

Comunicat de l’Ajuntament de L’Hospitalet sobre l’anunci de tancament de l’Acadèmia Cultura

L'Ajuntament no comparteix la decisió unilateral del Bisbat de Barcelona del tancament del centre concertat

L'Acadèmia Cultura representa un projecte d'educació de proximitat amb gairebé 70 anys d'història al barri de la Torrassa. Arran de la decisió presa pel Bisbat de Barcelona —propietari de l'edifici on es troba el centre— de no renovar el lloguer de l'immoble, l'escola es veurà abocada a tancar el pròxim curs.

L'Ajuntament de L'Hospitalet, tan bon punt ha estat avui coneixedor de la situació, ha reclamat que s'aturi la decisió unilateral del tancament i que s'obri immediatament un procés de diàleg entre totes les parts.

És imprescindible cercar un acord per la continuïtat de l'escola. Més de 300 alumnes haurien de ser distribuïts en altres centres de la ciutat el curs vinent, augmentant la ràtio d'escoles que ja es troben al límit de la seva capacitat. Aquests nens i aquestes nenes també veurien interromput abruptament el projecte pedagògic escollit per les seves famílies.

Per aquest motiu, l'Ajuntament, malgrat la manca de competències en matèria educativa, s'ofereix com a mediador en aquest procés. En aquest sentit, el dilluns mateix es reunirà amb les parts i expressa la seva voluntat d'acompanyar les famílies afectades en tot el procés.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400