Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Lliurament dels premis de les Jornades Científiques i Tecnològiques (nova finestra)
19/06/2021

Lliurament dels premis de les Jornades Científiques i Tecnològiques

Els primers premis estan dotats amb 500 euros cadascun, els segons premis amb de 250 euros i el premi especial al centre amb 500 euros

El Centre Cultural la Bòbila ha acollit aquest migdia  el lliurament dels premis de les 21es Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat de L’Hospitalet, que organitza l’Ajuntament, amb la presència del regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós.

L’acte ha comptat amb la conferència “Recerca i innovació per disminuir l’impacte del càncer, l’experiència de l’Institut Català d’Oncologia”, a càrrec de la doctora Anna Clopés, de la Direcció General per a la Gestió del Coneixement, Medicament, Prevenció i Recerca i de la Direcció de Farmàcia i Política del Medicament de l’Institut Català d’Oncologia, presentada per Joan Duran, comunicador de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

Els primers premis estan dotats amb 500 euros cadascun, els segons premis amb de 250 euros i el premi especial al centre amb 500 euros. El jurat també ha volgut destacar quatre treballs amb mencions d’honor, sense dotació econòmica.

El premi al centre educatiu es fa en funció de l’esforç i la continuïtat en la participació col·lectiva, la qualitat dels treballs presentats i l’eficàcia en l’assoliment dels objectius d’aquesta convocatòria.

Els premis han estat per als treballs següents:


Àmbit d’igualtat
Premi: El disfraz varonil, del recurso escénico barroco a la usurpación de la identidad femenina, de Martí Pizarro.

Àmbit experimental
1r premi: Les bacterièmies. Com agilitzar el diagnòstic i tractament per salvar més vides, de Maria Maturana.
2n premi: Wich factors increase cancer risc, de Fàtima Ahkar.
Menció d’honor: Física de partícules, de Bethany Lyn Quintero.

Àmbit d’expressió
Premi: La música reggae i els seus estils, de Bernat Garcés.
Àmbit de sostenibilitat
Premi: Millores energètiques a l’Institut Bisbe Berenguer, de Victor Domene.

Àmbit social
1r  premi: Una parella al mateix temps, de Maria Bicole Palacios i Maria Noelia Palaciosi.
2n premi: Un viatge incert, d’Aisha el Bealem Gatziri.
Menció d’honor: La música en una Argentina silenciada, de Lourdes Ariadna García.

Àmbit tecnològic
1r premi: El futur de l’automoció: intel·ligència i sostenibilitat, de Xavier Pacheco i Pau Bautista.
2n premi: La intel·ligència artificial mitjançant les xarxes neuronals, de Sergi Martínez i Ivan Parreño.
Menció d’honor: La criptografia quàntica, de Mireia Fernández i Marc Vives.
Centres educatius
Premi: Col·legi Tecla Sala.
Menció d’honor: Institut Bellvitge.

L’acte ha servit també per fer la cloenda del programa Petits Talents Científics, que s’ha desenvolupat a la ciutat des de començaments d’any amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb l’objectiu de fomentar l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències entre l’alumnat d'educació infantil i primària.

S’ha projectat un vídeo realitzat per alumnes des de P4 fins a 6è de primària de les escoles La Marina, Ernest Lluch, Pau Vila, Pau Sans i Centre Balaguer que han participat en el programa.

A les Jornades es van presentar 34 treballs de 10 centres de la ciutat, 20 dels quals van ser seleccionats i es van presentar a mitjans de maig en un acte que es va fer al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

Les Jornades Científiques i Tecnològiques són una experiència important en la formació de l’alumnat de batxillerat, com a part de l’exercici de la ciutadania activa. El programa té el suport i la implicació dels tutors i de les tutores dels centres educatius.

Els objectius principals de les Jornades són crear un espai a la ciutat que estimuli la recerca, reconèixer la tasca del professorat de secundària, afavorir l’intercanvi d’experiències entre els centres educatius i impulsar la recerca com a via cap a estudis superiors.

 

Més informació: Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400