Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Consell de Nois i Noies avança les propostes sobre l'ús de l'espai públic des d'una perspectiva de gènere (nova finestra)
21/04/2023

El Consell de Nois i Noies avança les propostes sobre l'ús de l'espai públic des d'una perspectiva de gènere

S'han reunit amb la directora del Servei Municipal d'Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat per presentar-li algunes de les millores que proposaran a final de curs en diferents punts de la ciutat

Membres del Grup d’urbanisme, espai públic i sostenibilitat del Consell de Nois i Noies de secundària de L’Hospitalet s’han reunit aquesta setmana per avançar en l’elaboració de les propostes que presentaran quan acabi el curs. Aquest any el grup aborda l’ús de l’espai públic des d’una perspectiva de gènere.

La reunió ha comptat amb la participació de la directora del Servei Municipal d’Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat, Blanca Atienza, amb la qual han abordat diferents qüestions. Prèviament, l’alumnat que hi participa ha fet un estudi sobre diferents elements de l’espai públic que influeixen en la percepció de seguretat com ara l’enllumenat, l’existència de punts poc freqüentats, la imatge poc amable d’alguns indrets o el mobiliari urbà que ha patit actes vandàlics, entre altres.

Durant la reunió amb la responsable municipal han tingut l’oportunitat d’intercanviar opinions i exposar les propostes que treballen com ara incrementar l’enllumenat en alguns punts, pintar de colors alguns espais que es perceben com poc segurs i dinamitzar els parcs amb activitats com ara mercats setmanals o espectacles per atreure més gent.

El Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet dona veu als infants i adolescents de la ciutat i propicia la seva intervenció a partir del desenvolupament de projectes concrets, tot creant xarxa amb els serveis i equipaments municipals, així com altres entitats i iniciatives ciutadanes. 

El Consell de Nois i Noies és un projecte participatiu, que té com a objectiu formar ciutadans i ciutadanes crítics i compromesos. El Consell el constitueixen nois i noies de 10 a 16 anys elegits entre l’alumnat dels diferents centres de primària i secundària de la ciutat i compta amb la implicació dels tutors i de les famílies.

Aquest projecte s’emmarca dins de la Carta de ciutats educadores, en què la ciutat és entesa com a agent i espai educador que es transforma i millora a través de l’educació, i es beneficia de la seva capacitat d’escoltar l’opinió i el punt de vista dels nois i de les noies.

D’altra banda, el Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet forma part del Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya. A més, col·labora en projectes de recerca sobre participació infantil i juvenil amb el Grup de Recerca en Educació Intercultural (GREDI), del Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació de la Universitat de Barcelona.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400