Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Nova actuació integral de neteja viària al barri del Centre (nova finestra)
01/12/2021 9:45:00
Manteniment espai públic

Nova actuació integral de neteja viària al barri del Centre

Als carrers de Josep Maria de Sagarra, del Mercat, de Santa Rosa, de Sant Roc i de Josep Prats   Amb l’acció Net i polit, de l’1 al 10 de desembre s’hi netegen a fons les voreres i la calçada; s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà, i es fan petites reparacions a l’espai públic

L’actuació Net i polit arriba aquests dies a cinc carrers del barri del Centre. De l’1 al 10 de desembre són objecte d’una actuació integral de neteja viària el carrer de Josep Maria de Sagarra (entre el carrer de Femades i el carrer de les Roselles), el carrer del Mercat, el carrer de Santa Rosa, el carrer de Sant Roc (entre el carrer de Josep Prats i l’avinguda del Carrilet) i el carrer de Josep Prats (entre el carrer de Francesc Moragas i el carrer del Príncep de Bergara).

Amb l’acció Net i polit, s’hi netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. L’acció s’acompanya d’altres actuacions a l’espai públic, com la revisió de l’estat de les papereres, la neteja de les ubicacions dels contenidors i la retirada de les herbes que creixen a terra.

Dins de les actuacions municipals per preservar l’espai públic, l’Ajuntament va iniciar l’any 2016 l’acció Net i polit a l’avinguda de Severo Ochoa i els carrers dels voltants, al barri de Pubilla Cases. L’any 2017 es va fer a la ronda de la Torrassa, l’avinguda del Metro i la zona de vianants del Mercat de Santa Eulàlia.

L’actuació va continuar el 2018 a la Torrassa, amb la neteja integral de la ronda de la Via i dels carrers de Santiago Apòstol, d’Holanda i de Rafael Campalans; a Santa Eulàlia, als carrers de la Independència, de la Igualtat i de Natzaret i la plaça de Lola Anglada; a Can Serra, a l’avinguda de Can Serra, la plaça de la Carpa i el carrer de Pere Pelegrí; a Sant Josep, a l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan; i a Pubilla Cases, a l’avinguda de Tomás Giménez i els carrers de Covadonga i de Gravina.

L’any 2019 la neteja integral es va fer als carrers de Pujós i d’Occident, a Collblanc; al carrer de la Riera de la Creu, al Centre, i a l’entorn dels jardins de la Granota, a la Florida. L’any 2020 l’acció va afectar diversos trams del carrer de Pujós, de la Joventut, d’Orient i de París, a més dels jardins de Francesc Pedra i Lola Peñalver, al barri de Collblanc; i a Pubilla Cases, els treballs es van fer als carrers dels Naranjos i de la Pubilla Cases.


Més actuacions el 2021

Aquest any, les actuacions s’han reprès a la Florida durant els mesos de gener i febrer a la zona delimitada per l’avinguda de Miraflors i els carrers de l’Enginyer Moncunill, de Martí i Blasi i de la Florida, que han inclòs també els carrers de les Bòbiles, de Font i del Jardí; a Santa Eulàlia, el mes de març, als carrers del Mestre Carbó, de l’Uva, d’Àngel Guimerà i del General Prim; i entre març i abril, a Pubilla Cases, en la zona delimitada pels carrers de la Rosa d’Alexandria, de Marcel·lí Esquius, del Molí i de la Maladeta, que han inclòs també el carrers de la Mina i de la Hierbabuena.

El passat mes d’abril també es van fer tasques de neteja integral de l’espai públic al carrer de Santiago Ramón y Cajal, l’avinguda del Metro i el pont de la Riera Blanca, al barri de Santa Eulàlia; i als passeigs de l’avinguda de la Mare de Déu de Bellvitge i el carrer de França, al barri de Bellvitge.

El mes de maig l’actuació va arribar a trams dels carrers del Rosselló i d’Holanda, al carrer del Congost i als passatges del Xiprer i de Llopis, al barri de la Torrassa; i a sis carrers de les Planes, al voltant dels Blocs de la Florida.

Al mes de juliol, van ser objecte de neteja a fons onze espais del barri de la Florida, amb accions en diversos trams del carrer de la Renclusa, el carrer de Diògenes, el carrer de les Aigües del Llobregat, el carrer de Finestrelles, l’avinguda de la Primavera, el carrer del Pedraforca, el carrer de Llevant, la plaça de la Granota, el carrer de l’El·lipse, el carrer d’Esteve Grau i l’avinguda de Miraflors.

Durant juliol i agost s’hi va actuar en cinc carrers de Collblanc-la Torrassa: la totalitat del carrer de Rafael Campalans, de la ronda de la Via, del carrer de Pujós i del carrer del Doctor Martí i Julià, i el tram de la ronda de la Torrassa entre el carrer d’Albareda i el carrer de Rafael Campalans.

També, tres zones de vianants de Bellvitge i Gornal van ser objecte a final d’agost i principi de setembre d’una actuació integral de neteja viària: el passeig de la Telefónica, el passeig de l’avinguda de la Mare de Deú de Bellvitge i el passeig central de l’avinguda de Carmen Amaya. 

A Santa Eulàlia, els mesos de setembre i octubre el Net i polit va arribar als carrers de la Independència, de la Igualtat, de Natzaret, del Mestre Carbó, de l’Uva, d’Àngel Guimerà i del General Prim. També a l’octubre es van netejar la travessera de Collblanc, al barri de Collblanc, i el carrer d’Almadén, al barri de Sant Josep.

Per als pròxims mesos estan previstes noves actuacions de Net i polit, que arribaran a diversos carrers dels diferents barris de L’Hospitalet. A més, l’Ajuntament ha potenciat els darrers anys el servei de neteja viària —especialment els mesos d’estiu— amb un seguit d’actuacions que arriben a tota la ciutat, entre les quals hi ha el reforç dels equips de neteja de grafits, d’aiguabatre i d’escombrada, i millores en el servei de recollida de mobles i el sistema de neteja dels contenidors.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400