Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’arbre més emotiu (nova finestra)
30/11/2021 18:50:00
Nadal

L’arbre més emotiu

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha visitat aquesta tarda l’avet de Nadal de Blocs Florida que van plantar dos veïns fa 40 anys perquè creixés i donés vida i color al barri

Fa 40 anys, a Vicente Contreras, que aleshores treballava a la Fira de Mostres de Barcelona, li van regalar un avet per Nadal. El va portar a casa per adornar-lo per Nadal, amb la seva dona i els seus nou fills, i una vegada finalitzades les festes, va demanar ajuda al seu amic i també veí de Blocs Florida, Jesús Antequera, i el van plantar a la plaça del Bloc número 9 del barri perquè creixés en aquest entorn i donés vida i color al barri. Aquesta tarda, 40 anys després, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i la regidora del Districte, Lola Ramos, han visitat l’avet, convertit aquest any en l’arbre de Nadal del barri, per conèixer i felicitar les famílies Contreras-Antequera per la iniciativa.

El Vicente ja fa 21 anys que no és amb nosaltres, però l’alcaldessa ha pogut conèixer el seu nebot, José Antonio Contreras, i el Jesús, qui fa 40 anys va plantar l’arbre, que ara ja fa 20 metres d’alçada, amb el seu amic.

Fa un mes, quan els representants de la regidoria del districte sortien d’una reunió amb els veïns i les veïnes van veure aquest avet i se’ls va ocórrer la idea d’adornar-lo i posar-li llums, perquè formés part de la decoració nadalenca del barri. Cristian Romero, net de Vicente Contreras, va veure com els operaris de l’Ajuntament decoraven l’arbre i va sortir de casa seva per ajudar a col·locar l’estrella a l’avet. Un gest simbòlic que posa llum i culmina la iniciativa engegada pel seu avi ara fa 40 anys.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400