Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
01/03/2022 11:55:00
Igualtat de gènere

L’Hospitalet celebra el Dia Internacional de la Dona amb el lema  “Seguim lluitant, seguim avançant”

Una trentena d’activitats de diferents àmbits tindran lloc durant el mes de març   Com a novetat, destaca La Genia, el nou festival artístic de dones a L’Hospitalet   El CAID (Centre d’Atenció i Informació a la Dona) va atendre 1.178 dones, 543 per primer cop

Coincidint amb la celebració el proper 8 de març del Dia de la Dona, a L’Hospitalet s’ha organitzat un ventall d’activitats que sota el lema  “Seguim lluitant, seguim avançant” reivindica al paper de les dones en la nostra societat.

Des de l’Ajuntament, amb la col·laboració de diverses entitats ciutadanes i dels grups de dones de la ciutat, s’ha preparat un programa d’actes més transversal que mai, que inclou àmbits tan diversos com joventut, salut, educació, esport, cultura o innovació. (S’adjunta el programa.)

Entre la trentena d’actes que es desenvoluparan durant el mes de març, avui es presenta el llibre Dones valentes, de Txell Feixes, a la Biblioteca de Can Sumarro. El proper dia 5, de 9 a 14 hores, es farà al parc de l’Alhambra el 2n Torneig de la Dona de Petanca. El CAID organitza pel dia 7 l’obra de teatre al Joventut Degenérate mucho, de la companyia Las XL. El dia 8 es farà, a les 17 h, a la plaça de l’Ajuntament, la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona. I del 9 al 24, es farà la 22a edició de l’exposició “Art en femení”, a l’Auditori Barrades.

Com a novetats, destaca la celebració del festival La Genia, un certamen artístic de dones de L’Hospitalet, que tindrà lloc en diferents espais de la ciutat del 10 al 13 de març, o la xerrada que realitza el CAID en col·laboració amb FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya) el 15 de març sobre la igualtat d’oportunitats per a dones amb diversitat funcional, a càrrec d’Hala Triki.

A més, per primer cop en aquestes dates, els serveis municipals de Salut i de Joventut faran campanyes de sensibilització per xarxes socials per promoure el bon tracte en les relacions de parella i per visibilitzar i reivindicar els drets de les dones. 

I des de l’equipament de Torre Barrina es farà la 2a Viquimarató de Dones L’H per millorar la presència de dones rellevants de la ciutat i entitats feministes tant a la Viquipèdia com a la #rutaLAIAPP. El repte es durà a terme presencialment durant el dia 9 de març i virtualment durant la setmana del 7 al 13 de març de 2022.

Dades del CAID (Centre d’Atenció i Informació a la Dona)

El CAID és un servei pioner a tot Catalunya que ofereix assistència personalitzada a les dones que ho sol·liciten, per situacions vinculades a les desigualtats i a les discriminacions per raó de gènere. S’ofereix atenció als infants, social, psicològica i assessorament jurídic.

Durant el 2021, el personal del CAID va atendre 1.178 dones, 534 de les quals van ser ateses per primer cop. El centre també va fer 4.975 atencions com a servei d’informació i atenció a les dones i d’intervenció en violència de gènere (1.778 dones per atenció psicològica; 664 per assessorament jurídic, i 2.533 per atenció social). Finalment, va atendre 36 dones en situació de violència o situacions discriminatòries per raó de gènere.

Respecte a accions en intervenció comunitària, es van fer l’any passat 56 xerrades o tallers sobre violència de gènere, drets de les dones o preventives, amb la participació de 1.602 dones i 602 homes. També s’han fet 31 activitats coeducatives en centres d’ensenyament amb l’assistència de 625 alumnes.

D’altra banda, l’Ajuntament ha aprovat recentment el Pla director per a la igualtat de gènere de L’Hospitalet, 2021-2025, que desenvolupa els punts aprovats pel PAM 2020-2023 i el Pacte de ciutat L’H 2020 en relació amb els objectius d’impulsar polítiques d’igualtat d’oportunitats entre gèneres.


 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400