Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’ONCE presenta el seu nou director a L’Hospitalet i estrena agència, exemple d’accessibilitat universal (nova finestra)
14/03/2023 19:00:00
Societat

L’ONCE presenta el seu nou director a L’Hospitalet i estrena agència, exemple d’accessibilitat universal

 La nova seu és a l’avinguda del Carrilet, cantonada amb el carrer d’Ángeles Santos, al barri de Sant Josep

Aquesta tarda s’ha presentat el nou director de l’ONCE a L’Hospitalet, Héctor Grao, i s’ha inaugurat la nova agència, un exemple d’accessibilitat universal i la primera de tot l’Estat que incorpora globalment la nova imatge d’identitat corporativa. A l’acte hi han assistit l’alcaldessa, Núria Marín, i representants dels grups polítics al consistori. Per part de l’ONCE, hi han participat Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial, i Héctor Grao, nou director de l’ONCE a L’Hospitalet.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha expressat la seva convicció que la incorporació d’Héctor Grao “garantirà el treball conjunt que hem dut a terme fins ara Ajuntament i ONCE per fer de L’Hospitalet una ciutat més inclusiva i justa, que garanteix la diversitat i la igualtat d’oportunitats”.

“Tinc ara l’oportunitat de treballar a L’Hospitalet i compartir amb entitats i persones del món de la discapacitat experiències i projectes que ens faran millorar el nostre dia a dia. Vull mostrar el meu agraïment a les persones que dia a dia s’apropen als nostres venedors d’il·lusions. És per a mi un gran repte que emprenc amb molta il·lusió”, ha dit Héctor Grao.

La nova agència és un exemple d’accessibilitat universal i la primera de tot l’Estat que incorpora globalment la nova imatge d’identitat corporativa del Grup Social ONCE. L’objectiu és que totes les persones, especialment les cegues o amb discapacitat visual, es puguin sentir “com a casa”. Serà el nou espai de trobada i convivència per als 370 afiliats i afiliades de l’agència i els 95 venedors i venedores de la loteria social, responsable i segura de l’Organització.


Nou disseny, exemple d’accessibilitat universal

La de L’Hospitalet de Llobregat és la primera agència que s’ha rehabilitat en aplicació d’un pla estratègic per homogeneïtzar totes les instal·lacions i serveis. I és la primera agència que mostra totalment la nova imatge d’identitat corporativa del Grup Social ONCE, el nou logotip i la retolació. Com el nou ‘Oncelio’, la imatge històrica de l’ONCE, sobre fons negre.

A l’agència s’hi inclouen totes les mesures d’accessibilitat universal més enllà de les que són necessàries per al compliment normatiu. Per exemple, compta amb un taulell accessible, un bucle d’inducció magnètic tant al taulell com al saló d’actes i contrast entre parets i paviments, i també en el mobiliari, en què destaquen les tonalitats blanques i negres. A més, els banys, accessibles, tenen avisador de trucada d’emergència per a persones amb mobilitat reduïda. Tota la senyalística i els espais estan adaptats a persones usuàries de cadires de rodes.

La nova agència, de 340 m2, té totes les instal·lacions en una única planta, la qual cosa afavoreix la mobilitat dels usuaris. La seva situació, prop de transports públics i en un dels carrers més concorreguts i amb vida comercial de la ciutat, facilitarà l’accés dels venedors i afiliats als serveis que presta la institució.

El consum de l’immoble s’optimitza mitjançant l’ús de punts de llum led i amb sensors de moviment per a un ús adequat de la il·luminació, equips de climatització i renovació d’altes prestacions i baix consum, fusteries metàl·liques exteriors amb més d’un 75 % de material reciclat en la fabricació i aïllaments i vidres amb característiques adequades a la ubicació geogràfica que optimitzen els recursos.

La nova agència reemplaça la seu de l’ONCE del carrer d’Enric Prat de la Riba, 207 —entre els carrers del Migdia i de los Castillejos. Anteriorment, l’ONCE a L’Hospitalet havia estat al carrer de Martí-Codolar, 35.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400