Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Ajuntament inicia una campanya perquè es deixi d’alimentar els coloms (nova finestra)
05/10/2022
Aliança per la convivència

L’Ajuntament inicia una campanya perquè es deixi d’alimentar els coloms

  Una carpa informativa recorrerà els barris de la ciutat durant les pròximes setmanes

Amb el lema “Pel bé dels coloms, no els alimentis”, l’Ajuntament de L’Hospitalet inicia avui una campanya de conscienciació ciutadana sobre els perills que té donar de menjar als coloms. Es tracta d’una nova acció emmarcada sota el paraigua de l’Aliança per la convivència.

Aquesta tarda, de 16 a 20 hores, s’instal·larà a la plaça de l’Ajuntament una carpa de sensibilització on, d’una banda, s’informarà la ciutadania sobre la problemàtica dels coloms, i, d’una altra, es faran enquestes entre el veïnat per copsar la percepció que tenen de la proliferació de les aus. A les carpes hi col·laboren els agents cívics de L’Hospitalet.

A més, també és previst dur a terme intervencions informatives directes en aquells punts de la ciutat on s’ha detectat la presència de persones que alimenten els coloms, per tal d’informar-les i poder reconduir la seva conducta.

La campanya —que compta amb la col·laboració dels agents cívics de L’Hospitalet— tindrà una durada de tretze setmanes i arribarà a tretze punts de la ciutat, un per setmana, on s’instal·larà la carpa informativa.

En aquesta fase per conscienciar la ciutadania sobre els perills que té alimentar els coloms, els agents cívics i els treballadors en benefici de la comunitat repartiran díptics informatius amb els següents consells.

· Alimentar els coloms no és un gest inofensiu, ja que perjudica la seva salut, fa que augmenti la població d’aquestes aus, en disminueix l’esperança de vida i els provoca malalties.
· A més, a l’espai públic, les restes de menjar atrauen plagues —rosegadors, paneroles...—; els excrements d’aquestes aus degraden el mobiliari urbà i les façanes dels edificis, i es redueix la biodiversitat, ja que desplaça altres espècies d’aus.

L’Ordenança reguladora de la protecció, control i tinença d’animals de L’Hospitalet prohibeix alimentar els coloms a l’espai públic i també a les zones privades exteriors (portals, finestres, terrasses, balcons...). Aquesta infracció pot comportar sancions de fins a 750 euros.

Aquesta nova acció de l’Aliança per la convivència se suma a d’altres campanyes cíviques municipals per conscienciar del bon ús dels contenidors, sobre el servei de recollida de mobles i trastos vells, o de la campanya per plantar cara al mal ús dels patinets elèctrics i als sorolls. Es tracta d’unes iniciatives que volen aconseguir que L’Hospitalet sigui cada dia un lloc millor on viure, amb un espai endreçat i uns barris cívics i segurs.

El civisme i la convivència són cosa de tots i totes i per això la responsabilitat és compartida entre ajuntaments i ciutadania. L’Ajuntament de L’Hospitalet treballa diàriament per mantenir l’entorn urbà i combatre els actes incívics, però és imprescindible que la ciutadania hi col·labori per fer-ho possible.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400