Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet dedica el mes d’octubre a la salut mental (nova finestra)
03/10/2022 15:30:00
10 d'octubre, Dia Mundial de la Salut Mental

L’Hospitalet dedica el mes d’octubre a la salut mental

  Amb un ampli programa d’activitats amb el lema “Salut mental en un món desigual. Pel dret a créixer en benestar”

L’Hospitalet dedica tot el mes d’octubre a la defensa i la promoció de la salut mental de la població, tot coincidint amb la commemoració el 10 d’octubre del Dia Mundial de la Salut Mental decretat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Després d’uns anys marcats per la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament ha volgut situar la salut mental de la població en un primer nivell i presentar un programa més ampli que mai i fer-lo arribar a diferents perfils de població. L’objectiu és trencar estigmes i aportar coneixement entre la població en matèria de salut mental.

Sota el lema “Salut mental en un món desigual. Pel dret a créixer en benestar”, s’ha dissenyat un programa d’activitats molt ampli i divers al voltant de la salut mental i emocional de les persones. Les activitats s’han organitzat conjuntament amb diferents entitats, agents de salut i institucions de la ciutat en el marc de la Taula de Salut Mental del Consell Municipal de Serveis Socials, així com de diferents àrees del mateix Ajuntament, com Cultura o Joventut.

El programa arrenca aquest dimecres, 5 d’octubre, amb la formació per a professionals Atenció i acompanyament al patiment psíquic en joves, facilitat per Radio Nikosia i Fabiana Rossarola, de la Xarxa sense Gravetat, i organitzat per l’Oficina Jove a la Biblioteca Josep Janés.

Entre les activitats més destacades hi ha la taula rodona “El benestar emocional dels infants i els adolescents després de la pandèmia de la Covid-19”, que tindrà lloc el 19 d’octubre a l’Auditori del Centre Cultural Tecla Sala. I com és habitual, es farà la tradicional Mostra d’Entitats i Serveis de Salut Mental de L’Hospitalet, que organitza AFEMHOS i que tindrà lloc el dissabte 15 d’octubre, de 10 a 14 hores, a la rambla de la Marina, amb estands, tallers, música i contes.

Cultura i Joventut se sumen al programa del Mes de la Salut Mental

Aquest any el programa del Mes de la Salut Mental a L’Hospitalet inclou també nombroses activitats organitzades des de les àrees de Cultura i de Joventut. Així, trobem el concert del cantautor Pedro Guerra La lluvia nunca vuelve hacia arriba, que farà el 7 d’octubre al Teatre Joventut; la conferència “L’art com a superació de les malalties físiques i mentals: el cas de Charles Schulz”, sobre les dificultats mèdiques de l’autor de Snoopy (11 d’octubre, a la Biblioteca Josep Janés); la sessió especial del Club de lectura inclusiu (13 d’octubre, a la Biblioteca Central Tecla Sala), o la presentació del llibre Addictes recuperats (14 d’octubre, Biblioteca Central Tecla Sala), entre altres.

A més, l’Oficina Jove dedica el seu programa d’activitats de la tardor a la salut mental dels joves, amb propostes com “Escolta l’art”, el 17 d’octubre a la Biblioteca Josep Janés; o els tallers de basket beat, 20 d’octubre a l’Espai Jove Ca n’Arús, i Col·lectivitzar els malestars i les cures, 24 d’octubre, a l’Oficina Jove.

El programa del Mes de la Salut Mental a L’Hospitalet l’organitzen l’Ajuntament de L’Hospitalet, conjuntament amb la Fundació Orienta. Salut mental d’infants i adolescents; l’Institut Català de la Salut. Atenció Primària Metropolitana Sud; l’Hospital Universitari de Bellvitge; les Germanes Hospitalàries Benito Menni CASM; l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona; Club Social el Roure; Fundació Salut i Comunitat; Déjate Ayudar; Associació Grup Teatre Imagina; Escola Municipal de Música – Centre de les Arts (EMMCA), i Camins Adicciones.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400