Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Commemoració del Dia de la Memòria Democràtica de L’Hospitalet (nova finestra)
26/10/2021 20:00:00
Memòria Històrica / Museu

Commemoració del Dia de la Memòria Democràtica de L’Hospitalet

L’alcaldessa, Núria Marín, ha presidit l’ofrena floral que s’ha fet aquest vespre al Pont de la Llibertat, a la rotonda entre l’avinguda del Carrilet i la rambla de la Marina, juntament amb el president del Memorial Democràtic dels Treballadors de SEAT, Carles Vallejo. A l’acte també hi han assistit els portaveus d’alguns grups municipals i altres regidors i entitats ciutadanes.

L’alcaldessa ha celebrat la represa d’aquest acte després que l’any passat no es pogués fer i ha destacat que “ens permet un retrobament amb la història democràtica del nostre país per reparar la dignitat de les víctimes de la dictadura i la repressió”. L'alcaldessa també ha manifestat la necessitat de que la memòria democràtica continui amb els joves als centres escolars.

Tant l’alcaldessa com Carles Vallejo han celebrat la finalització de la retirada de les antigues plaques dels habitatges de protecció oficial de l’època franquista en edificis privats de la ciutat. L’Ajuntament va iniciar el mes passat la retirada d’aquesta simbologia de les façanes del voltant de 200 immobles que encara en tenien si les comunitats de propietaris no manifesten el contrari.

Durant l’acte han fet actuacions l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet i Paquita Regalón, rapsoda de Luz de Luna.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400