Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
11/04/2016
Cultura

Del 21 al 24 d’abril la ciutat celebra les Festes de Primavera

Les Festes de Primavera se celebraran del 21 al 24 d’abril, quatre dies de festa al carrer i als equipaments de la ciutat al voltant de la cultura popular i tradicional, concerts, teatre, exposicions, esports, cine i activitats infantils.

Els actes centrals tindran lloc en dos eixos. D’una banda, la rambla de Just Oliveras, des de Can Serra fins a Bellvitge, per a les activitats de carrer i les fires —de Sant Jordi, d’artesania i de la cervesa—, l’espai de seguretat i civisme i les activitats esportives. D’altra banda, l’eix transversal dedicat a la música, amb La Farga i Can Sumarro.

El cantant hospitalenc Dani Flaco serà l’encarregat de posar en marxa les festes amb el pregó des del balcó de l’Ajuntament (21 d’abril, a les 20 hores). Pren presència així el barri de Bellvitge, que enguany ha commemorat el 50è aniversari. La Banda Provençana, formada per músics amateurs de diferents entitats musicals i culturals, alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música-Centre de els Arts, interpretarà el Ball de la balsa i donarà pas a l’exhibició de les colles de diables, grallers i capgrossos.

La música de les festes

El Centre d’Activitats La Farga és un any més l’escenari dels concerts de pagament, amb Hombres G (22 d’abril, a les 21.30 hores), Boni, Los Suaves i Loquillo (23 d’abril, a partir de les 20.30 hores) i Antonio Orozco (24 d’abril, a les 19 hores).


Els concerts gratuïts es traslladen enguany al parc de Can Buxeres a causa de les obres que s’estan fent al parc de la Remunta. A partir de les 21 hores actuaran El Mosquito del Garito, Ítaca Band i Zoo (22 d’abril), i Bastante, La Bien Querida i La Habitación Roja (23 d’abril).

La Primavera in Black, amb les propostes de petit format de jazz i blues, envairan els jardins de Can Sumarro els dies 22 i 23, a partir de les 20 hores, amb les actuacions de No More Drama, Jimmy Barnatán and The Cocooners, Los Brioles, Keith Dunn i SBB Combo. El diumenge 24 es farà un pícnic blues, a les 12 hores, amb les actuacions del Cor de Gospel de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA), el Cor Arrels de Joventut de l’Escola Haro, New Gospel, Gospel Hearts i les combos de l’EMMCA.

Festival de l’Humor i càpsules de teatre

El Festival de l’Humor guanya aquestes festes un nou espai, el Mosquito Sunset Club, que s’afegeix al Teatre Joventut, l’Auditori Barradas, L’Oncle Jack, Depósito Legal i Viejo Piano. En aquest àmbit destaca l’actuació del Mag Lari amb l’espectacle Lari Poppins, farcit de màgia visual i participativa (Teatre Joventut, 23 d’abril, a les 19 hores), i l’espectacle d’humor gestual de Cor de Teatre & Paco Mir (Teatre Joventut, 24 d’abril, a les 19 hores).

La remodelada plaça del Repartidor acollirà la Primavera d’arts de carrer, els dies 22 i 23 d’abril, amb tallers de circ,  dansa contemporània, hip-hop i acrobàcia, activitats adreçades al públic familiar.

Les càpsules de teatre es traslladen a Santa Eulàlia. En espais inusuals es representaran petites peces artístiques: 4 propostes escèniques, 4 peces de 15 minuts, el 21 d’abril a les 21 hores. El lloc de trobada i de venda d’entrades serà el Centre Cultural Santa Eulàlia.

Lletres i llibres

Durant tot el dia, a la rambla de Just Oliveras s’instal•laran les paradetes amb llibres i roses i els autors locals signaran llibres a l’estand de Biblioteques de L’Hospitalet, enguany amb la presència del guanyador de la desena edició del Premi Internacional de Novel•la Negra L’H Confidencial, Vladimir Hernández.
Els més petits celebraran Sant Jordi a Can Sumarro amb la VII Trobada de Cavallers, Dracs i Princeses, a les 12 hores.

La tradició i les festes

Diumenge, 24 d’abril, el parc de Bellvitge es converteix un any més en el Parc de les Meravelles, tot un matí d’activitats lúdiques, sorprenents i espectaculars adreçades als més petits: un submarí gegant, bombolles de sabó, una perruqueria excèntrica, una gran tempesta de confeti de colors i espectacles de circ i malabars.

El Fabulari (23 d’abril, a les 17.30 hores) celebrarà l’arribada d’Hèrcules, el nou gegantó per als més petits de Drac d’Or, que s’unirà als gegants que es van estrenar l’any passat. Les sardanes, els castells, la trobada de gegants o el correfoc no faltaran a la cita anual amb les Festes de Primavera.
El parc de Can Buxeres també acollirà el Holy Party L’Hospitalet, un festival de colors per celebrar la primavera, el 24 d’abril, d’11.30 a 17.30 hores.

Art urbà a les festes

El Districte Cultural, amb la col•laboració de Contorno Urbano, ha organitzat una jornada d’art urbà amb la participació d’un bon nombre d’artistes que participaran en tallers per ensenyar diferents tècniques de pintura en formats alternatius: fusta, metall, cartró, plàstic i models que deixaran el seu cos com a suport. Seran sis accions diferents com pintura amb sprays, bodypainting, anamorfisme... L’activitat tindrà lloc el 23 d’abril de 10 a 18 hores al carrer del Cobalt, entre rambla de la Marina i avinguda de Pau Casals.

El cartell de les festes

La imatge de les Festes de Primavera la signa Daniel Ligero, alumne de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella. El cartell  té un fons de color verd, com la pell d’un drac, i al mig hi ha un espanta-sogres vermell, que simbolitza la festa i que simula ser la llengua del drac, un disseny que per mitjà de la simplicitat reflecteix l’esperit de la festa.

Les Festes de Primavera a les xarxes

La informació de les Festes de Primavera estarà disponible en els telèfons mòbils i tauletes, en l’aplicació agenda cultural, i al web monogràfic (falta adreça).

També es podran viure les festes a través de les xarxes socials i el hashtag #primaveralh, als comptes de Facebook i Twitter.  


Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400