Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Les escoles bressol inicien un nou curs (nova finestra)
07/09/2023

Les escoles bressol inicien un nou curs

El curs 2023-2024 a les escoles bressol municipals ha començat al setembre amb normalitat i amb el període d’adaptació habitual per al nou alumnat. L’Hospitalet disposa de 16 escoles bressol públiques i subvencionades amb fons públics, que ofereixen 1.272 places. Es tracta de les 6 escoles bressol municipals, els 5 centres subvencionats per l’Ajuntament, les 3 llars d’infants de la Generalitat i 2 centres subvencionats per la Generalitat.

L’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor de Serveis a les Persones, David Quirós,   han visitat aquest matí l’escola bressol municipal La Casa dels Contes, a Santa Eulàlia, amb motiu de l’inici del curs.

La Xarxa d’Escoles Bressol Municipals la integren La Casa de les Flors, La Casa dels Contes, La Casa dels Arbres, La Casa del Molí, La Casa de la Muntanya i La Casa del Parc. Aquests centres atenen un total de 616 infants de 0 a 3 anys. Les tres llars d’infants de la Generalitat —La Florida, El Passeig i El Tren— disposen de 299 places.

A més, a L’Hospitalet hi ha cinc escoles bressol subvencionades per l’Ajuntament (que desenvolupen la seva activitat en equipaments municipals cedits) i gestionades per cooperatives de mestres sense afany de lucre, que atendran aquest curs 306 infants. Es tracta de les llars d’infants Estel Blau i La Gua-Gua i les escoles bressol Nova Fortuny, Garabatos i Patufet.

Dues escoles bressol més, Azorín i Ding-Dong, estan subvencionades per la Generalitat i tenen matriculats 51 infants. La ciutat compta també amb 19 centres privats que completen l’oferta 0-3 de L’Hospitalet.


Augment de la demanda de places

Aquest curs s’ha tornat a registrar un increment notable del nombre de sol·licituds de plaça en les escoles públiques, del 28%, arran de la gratuïtat de l’escolarització d’I2 (2-3 anys), que va entrar en vigor el curs passat. Aquest augment de la demanda genera, lògicament, un augment de les llistes d’espera.


La Xarxa d’Escoles Bressol Municipals

L’Ajuntament està compromès amb l’educació infantil de 0 a 3 anys, reconeix la importància d’aquesta etapa educativa en el desenvolupament dels infants i impulsa la implicació dels equips docents i les famílies en l’educació dels nens i de les nenes. Si bé el primer objectiu de les escoles bressol és educatiu, l’escola ofereix suport i assessorament a les famílies en els aspectes de criança i educació amb una visió d’integració en el barri i de participació en les activitats de l’entorn de cada centre.

A més, l’Ajuntament impulsa preus més reduïts tant en l’escolarització com en els serveis d’acollida i menjador per diferents tipologies de famílies: nombrosa, monoparental, infants amb necessitats educatives especials, infants escolaritzats en acolliment familiar i famílies amb dos o més fills o filles escolaritzats en l’escola.

Integració de cinc escoles bressol a la xarxa municipal

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha iniciat un procés per a la integració de les cinc escoles bressol subvencionades pel consistori (les escoles bressol Patufet, Garabatos i Nova Fortuny i les llars d’infants L’Estel Blau i La Gua-Gua) a la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals. Aquests cinc centres s’ubiquen en equipaments de titularitat municipal.

Amb aquesta incorporació, L’Hospitalet disposarà d’11 escoles bressol municipals, que suposa ampliar en 381 places l’oferta de bressol pública, amb 216 places més d’I2. Es preveu que aquest procés estigui enllestit per al curs 2024-2025.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400