Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L'Escola Joaquim Ruyra reobre la biblioteca tutoritzada (nova finestra)
16/05/2022

L'Escola Joaquim Ruyra reobre la biblioteca tutoritzada

L'espai està obert a tota la comunitat educativa de dilluns a divendres a la tarda

L’Escola Joaquim Ruyra, de la Florida, ha reobert la biblioteca tutoritzada de l'escola, un espai obert a tota la comunitat educativa, de dilluns a divendres de 16.30 a 18 hores. La biblioteca compta amb la supervisió de dues monitores i la col·laboració voluntària de pares i mares.

El tret fonamental d’aquesta biblioteca és que, a diferència de les públiques, en aquesta està permès que hi hagi soroll, amb l’objectiu que l’alumnat aprengui a partir de les interaccions entre iguals.

A la biblioteca es dona suport als nens i nenes en les seves tasques escolars, es fomenta el gust per la lectura i s’estudia a través de l’aprenentatge dialògic, mitjançant la interacció i la col·laboració amb tothom implicat. La biblioteca tutoritzada és una actuació educativa que s’inscriu en el model de comunitat d’aprenentatge que desenvolupa el centre.

La Biblioteca tutoritzada està considerada una Actuació Educativa d’Èxit pròpia de les Comunitats d’Aprenentatge. Aquesta activitat amplia el temps d’aprenentatge. Les Actuacions Educatives d'Èxit són aquelles pràctiques educatives que la comunitat científica internacional ha demostrat que milloren el rendiment acadèmic de tot l’alumnat, així com la convivència i les actituds solidàries en les escoles on s’apliquen.

Aquestes actuacions van sorgir com a resultat de l'única investigació en ciències socioeconòmiques i humanitats que va ser inclosa en el llistat de la Comissió Europea de 10 exemples d'investigació d'èxit a Europa. Aquesta investigació va ser INCLUD-ED, Strategies for inclusion and social cohesion in Europe from education (2006 - 2011) dins del 6è Framework Programme de la Comisió Europea.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400