Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Els programes de formació i inserció obren les preinscripcions (nova finestra)
02/05/2023

Els programes de formació i inserció obren les preinscripcions

Es tracta d’una formació gratuïta adreçada a joves de 16 a 21 anys sense l’ESO

Avui s’obre la preinscripció als programes de formació i inserció (PFI), cofinançats per l’Ajuntament de L’Hospitalet, del curs acadèmic 2023-2024. En total, s’ofereixen 36 places, 12 en cada una de les següents especialitats:

  • Auxiliar de reparació i manteniment de vehicles lleugers
  • Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració
  • Auxiliar d’hoteleria: cuina i càtering

Es tracta d’una formació gratuïta adreçada a joves de 16 a 21 anys sense l’ESO. Les formacions, que començaran el 30 d’octubre de 2023 i finalitzaran el 21 de juny de 2024, tenen una durada de 1.000 hores, en horari de matí.

Els PFI milloren la inserció laboral de l’alumnat i la seva continuïtat formativa, ja que, en acabar la formació, assoleixen el Certificat de Professionalitat de nivell 1, que els permet accedir a un cicle formatiu de grau mitjà (CFGM).

Els tres programes formatius són cofinançats per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic, que és un acord signat entre l’Ajuntament i els agents socials —Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i  Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC).


La inscripció es pot fer en línia en aquest enllaç.


Formació professional en sectors estratègics

Els cursos formen part del projecte FP 365, que impulsa la formació professional (FP) amb l’objectiu de posicionar L’Hospitalet com a referent metropolità en aquesta oferta formativa.

Alguns dels programes formatius tenen una especial rellevància, perquè estan destinats a sectors de la societat amb dificultats per inserir-se al mercat laboral, com ara persones que han abandonat el sistema educatiu i no tenen una titulació.

D’altra banda, la gran majoria de les formacions estan centrades en sectors que són i seran motors de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local, com ara el turisme i els serveis d’allotjament i restauració; la nova mobilitat urbana i el vehicle elèctric, i l’eficiència energètica i les instal·lacions sostenibles.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400