Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de S’obre la preinscripció a les escoles bressol i a les llars d’infants per al curs 2022-2023 (nova finestra)
05/05/2022

S’obre la preinscripció a les escoles bressol i a les llars d’infants per al curs 2022-2023

En total, L’Hospitalet disposa de 16 escoles bressol, entre públiques i subvencionades amb fons públics

El 5 de maig s’obre el període de preinscripció a les escoles bressol públiques (municipals i del Departament d’Educació) i a les llars d’infants sense ànim de lucre subvencionades amb fons públics que s’han adherit a la preinscripció que elabora l’Ajuntament. El termini de preinscripció per a totes elles serà del 5 al 17 de maig, en format telemàtic, i del 9 al 17 de maig, de manera presencial, amb cita prèvia al centre. Les famílies només hauran de presentar una sola sol·licitud amb l’escola triada en primera opció i, en el mateix document hauran d’indicar altres opcions segons les seves preferències.

El 25 de maig es publicaran les llistes amb els barems; del 26 al 30 de maig es podran presentar reclamacions; el 31 de maig a les 12 hores, es farà el sorteig públic per les opcions de desempat; el 10 de juny es publicarà la llista d’admesos i del 13 al 253 de juny s’haurà de formalitzar la matrícula. La llista d’espera, ordenada segons ordre de petició, prioritats, puntuació i número de desempat, es mantindrà activa durant tot el curs 2022-2023.

Prèviament a l’inici del procés de preinscripció, tots els centres han realitzat jornades de portes obertes, de manera presencial o telemàtica, per facilitar a les famílies informació sobre les instal·lacions i l’oferta pedagògica de cara al curs 2022-2023.

En aquesta adreça www.l-h.cat/educacio/261738_1.aspx les famílies podran descarregar la sol·licitud per dur a terme la preinscripció i podran consultar tota la informació amb relació al procés, com ara l’oferta de places vacants de cada una de les escoles per al proper curs, els criteris i barems, la resolució de preguntes freqüents, i les adreces i contactes dels centres. També es poden realitzar consultes a través del telèfon 010 o posant-se en contacte directament amb les escoles.

En total, L’Hospitalet disposa de 16 escoles bressol, entre públiques i subvencionades amb fons públics, que ofereixen unes 1.315 places per a infants de 0 a 3 anys i que formen part del procés de preinscripció i matrícula que gestiona l’Ajuntament amb competències delegades en el municipi.

La Xarxa d’Escoles Bressol Municipals la integren La Casa de les Flors, La Casa dels Contes, La Casa dels Arbres, La Casa del Molí, La Casa de la Muntanya i La Casa del Parc. Aquests centres atenen un total de 616 infants de 0 a 3 anys.

A més, a L’Hospitalet hi ha cinc escoles bressol subvencionades per l’Ajuntament i gestionades per entitats sense afany de lucre, que atendran aquest curs 323 infants. La ciutat compta també amb tres escoles bressol de la Generalitat, amb 299 places, i dues escoles privades subvencionades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que s’han volgut adherir al procés de preinscripció que aprova l’Ajuntament, amb 77 places.


Subvenció de la Generalitat als grups 2-3 anys (I2)

A partir del proper curs, el Departament d’Educació aplicarà una subvenció a l’alumnat de grups de 2-3 anys (I2): 1.600 euros per infant i curs als centres públics (els municipals i de la Generalitat) i 800 euros als privats i d’iniciativa social, per cobrir 5 hores d’escolarització. L’Ajuntament de L’Hospitalet continuarà aportant, com fins ara, 1.865 euros per plaça i curs de les escoles bressol municipals, que és la quantitat restant per cobrir l’escolarització.

Queden fora d’aquesta subvenció el dinar i el servei d’acollida, quotes que han de continuar pagant les famílies, segons el que ha marcat el Departament d’Educació de la Generalitat. Els infants dels grups 0-1 i 1-2 anys continuaran abonant els tres conceptes: escolarització, menjador i acollida.

En el cas de les escoles bressol municipals, l’escolarització es realitza de 9 a 12 hores i de 15 a 17 hores. Els serveis de menjador i descans, de 12 a 15 hores, i el d’acollida, de 8 a 9 hores, són opcionals, a diferència de l’escolarització, i les famílies d’alumnes d’I2 els han de continuar abonant, com la resta, ja que queden fora de la subvenció de la Generalitat.

A L’Hospitalet, la quota mensual d’escolarització a les escoles bressol municipals que abonen les famílies és de 158,83 euros, és a dir, 1.588,30 euros, en 10 rebuts, per tot el curs escolar. Aquesta quota no s’ha incrementat des de l’any 2017. També es mantenen sense increment des d’aquesta data les quotes de menjador i acollida.

Així, del total de 1.315 places de les escoles bressol públiques i sostingudes amb fons públics de L’Hospitalet, la subvenció del Departament d’Educació a I2 afecta 771 places: 549 a les escoles bressol municipals i de la Generalitat, en les quals les famílies no hauran d’abonar l’escolarització, i 222 dels centres amb fons públic, en els quals les famílies tindran una quota d’escolarització més reduïda de la que han tingut fins ara.

 

Més informació: PREINSCRIPCIÓ ESCOLES BRESSOL

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400