Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Cloenda del projecte europeu LOUD contra el racisme (nova finestra)
01/06/2021 10:45:00
Joventut

Cloenda del projecte europeu LOUD contra el racisme

Des del març s’ha desenvolupat a la ciutat una campanya de difusió per sensibilitzar sobre els microracismes,  dissenyada pels joves de L’Hospitalet que han participat en el projecte LOUD

Ahir es va tancar la campanya divulgativa a L’Hospitalet del projecte europeu LOUD, amb un acte que es va fer al Centre Cultural Tecla Sala en el qual els joves que hi han participat van rebre un certificat acreditatiu. La cloenda va comptar amb la presència de la regidora de Joventut, Laura Garcia, i en representació de l’European Forum for Urban Security, Martí Navarro. Durant l’acte es va fer el lliurament dels certificats que acrediten la participació dels 10 joves de L’Hospitalet que han format part del projecte.

La campanya va arrencar el 21 de març, Dia Internacional contra el Racisme, i ha consistit en la distribució de materials (cartells, vídeos... ) principalment a les xarxes socials, elaborats pels jovent de la ciutat en el marc del projecte LOUD, una iniciativa europea amb l’objectiu de fomentar entorns inclusius per evitar la deriva cap a la intolerància i les conductes extremistes.

L’Hospitalet ha estat l’única ciutat de tot Espanya que ha participat en el projecte, en el qual hi ha 8 ciutats europees més: Leuven (Bèlgica); Augsburg i Düsseldorf, (Alemanya); Pella (Grècia), i Rosny-sous-Bois, Montreuil, Lille i Valenciennes (França). A la ciutat l’han desenvolupat conjuntament la Regidoria de Joventut, l’Àrea Municipal de Convivència i Civisme i l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet.

El projecte LOUD, coordinat per l’EFUS (European Forum for Urban Security), parteix de la premissa que el desenvolupament de consciència intercultural i la lluita contra els prejudicis són importants per promoure la inclusió social i reforçar la cohesió social.

La campanya ha estat dissenyada pels joves de L’Hospitalet que han participat en el projecte. Ha consistit en la difusió de material divulgatiu amb missatges que fan referència a frases fetes que sovint s’utilitzen i que reprodueixen estereotips racistes, les quals s’han difós en diferents suports, a través de xarxes socials, cartells, mitjans de comunicació i torretes a la via pública. També s’ha difós un vídeo elaborat pels joves participants. A més, la Regidoria de Joventut ha fet arribar informació del projecte i de la campanya a instituts i entitats d’educació en el lleure de la ciutat per tal que la puguin fer servir com a material pedagògic per abordar els microracismes.

El projecte LOUD es va iniciar a la ciutat al març de 2019, vinculat a un grup de 10 joves de 14 a 20 anys de L’Hospitalet que participen en el projecte EntreJoves.

Fins al febrer de 2020 es van dur a terme formacions, trobades i intercanvis internacionals entre els professionals i els joves participants. Posteriorment s’ha dissenyat la campanya a través de trobades i sessions d’intercanvi amb experts europeus i sessions de formació. 
Els eixos del projecte LOUD han estat:
· Contrarestar totes les formes d’intolerància i discurs extremista.
· Proporcionar narracions alternatives efectives d’àmbit local.
· Implicar la gent jove en la lluita contra la discriminació i els continguts extremistes.
· Promoure els intercanvis europeus sobre narracions alternatives entre el jovent.
Dins el projecte Loud, una desena de joves de la localitat francesa de Valenciennes van visitar la ciutat el febrer de l’any passat. Durant la seva estada, van mantenir contactes amb entitats i van intercanviar experiències amb els joves hospitalencs que participen en el projecte.

Amb l’acte d’ahir, es dona per tancat el projecte.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400