Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  Més de 2.100 joves d’ESO tindran un reforç d’anglès amb auxiliars de conversa (nova finestra)
13/09/2017

Més de 2.100 joves d’ESO tindran un reforç d’anglès amb auxiliars de conversa


L’alcaldessa, Núria Marín, i el tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells, han rebut avui als tretze professors que formen part del programa amb finançament municipal de professors auxiliars de conversa en anglès que va començar el passat curs als centres educatius de L’Hospitalet que s’hi van acollir. L’alcaldessa els ha donat la benvinguda i ha destacat “la bona acollida que va tenir el programa entre els joves de la ciutat, durant el curs passat”. La relació entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament ha estat de col•laboració, fet que ha facilitat la consecució dels objectius del programa.

El programa repeteix aquest curs per segon any consecutiu i s’adreça principalment als alumnes de quart d’ESO dels centres educatius municipals. El curs passat un total de 1.600 alumnes de quart d’ESO de 28 centres educatius, i 500 alumnes més de primer a tercer d’ESO de tres centres pilots (Institut Rubió i Ors, Institut Pedraforca i Institut Llobregat) van fer el programa d’auxiliars de conversa anglesa. Aquests mateixos centres són els que el repeteixen aquest curs 2017-2018.

El 96% dels alumnes participants del curs passat van expressat que volien repetir l’experiència i un 95% van considerar que han millorat la seva parla en anglès.

El programa s’emmarca en un dels objectius de ciutat del PAM 2015-2019: garantir els drets bàsics de les persones i els serveis municipals com a instruments d’equitat i cohesió social, i concretament en l’àmbit educatiu, desenvolupar accions encaminades a millorar les competències, la capacitació i les oportunitats d’èxit dels estudiants complementant els seus ensenyaments bàsics per tal d’avançar vers una societat del coneixement.

Així, es complementa el projecte d’anglès amb altres accions, que busquen aliances amb altres serveis municipals com són, principalment Educació, però també Cultura, Joventut i Esports. Entre aquestes altres experiències hi ha, per exemple, El Club de Lectura en Anglès; grups de conversa Hello, Bòbila! i Hello, Florida!; hores del conte; rutes urbanes, i visites guiades al Museu, tot en anglès.

L’Ajuntament també va organitzar abans de l’estiu Fem English L’H, una setmana centrada a fomentar l’ús i millorar el coneixement de la llengua anglesa a la ciutat.

Una altra activitat ha estat English Week-Acting Together, a primària i a secundària. 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400