Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de “Juntes per la igualtat”, lema del 8M a L’Hospitalet (nova finestra)
06/03/2023 14:00:00
Dia de la dona

“Juntes per la igualtat”, lema del 8M a L’Hospitalet

Un altre dels actes centrals de la programació serà la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones, que es farà dimecres, 8 de març, a les 17 hores, davant L’Acollidora

“Juntes per la igualtat” és el lema amb què L’Hospitalet celebra enguany el 8M, Dia Internacional de les Dones, i ho fa amb un ampli ventall d’activitats organitzades per l’Ajuntament -per mitjà del CAID- i amb la col·laboració de tots els grups de dones de la ciutat i diferents entitats ciutadanes.

De manera simbòlica, i per il·lustrar el lema d’aquest any, el cartell del 8M a L’Hospitalet mostra la imatge de dones de la ciutat, d’edats i orígens diversos, unides i fent el símbol de la igualtat amb els braços.

Coincidint amb la commemoració del 8M, L’Hospitalet pintarà de color lila un total d’onze bancs de la ciutat.

Un programa d’activitats molt ampli

Com a preàmbul, avui, 6 de març, a les 13 hores, tindrà lloc la taula rodona “Dones i ciència, trajectòries de vida”, per parlar sobre la trajectòria de les dones en les STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) amb professionals del món de la recerca, assistencial i empresarial. Serà a la Sala de Graus Roser Valls de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (Campus Bellvitge – UB). L’organitza LHCiència, en col·laboració amb l’IDIBELL, Universitat de Barcelona i Comissió d’Igualtat FMiCS-UB.

Entre la trentena d’actes programats, destaca la celebració, per primer cop, del Festidona, que tindrà lloc dissabte, 11 de març, a partir de les 10.30 hores, a la plaça de l’Ajuntament. Es tracta d’un festival amb molta música i animació, on no faltaran activitats de zumba, una batucada amb els Fills de la Flama, l’actuació castellera de la Colla Jove de L’Hospitalet, l’actuació musical del grup Las que Faltaband i diferents tallers d’entitats.

Un altre dels actes centrals de la programació serà la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones, que es farà el mateix dimecres, 8 de març, a les 17 hores, davant L’Acollidora, a la rambla de Just Oliveras. L’acte l’organitza el CAID amb les associacions de dones de la ciutat, i compta amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts (EMMCA).

En el programa també hi té cabuda l’espectacle que tindrà lloc el 7 de març al Teatre Joventut, amb la performance La meva revolució, a càrrec de Dona Cançó, que comptarà amb la participació dels grups de dones de la ciutat; i la representació de l’obra teatral La volta al món en 80 ties, a càrrec de la companyia La Protagonista. A aquesta actuació s’hi han convidat les integrants de les diferents associacions de dones de la ciutat.

I dijous, 9 de març, s’inaugura a la seu del CAID, a la masia de Can Colom (pl. de Can Colom, 1), l’exposició “En escena. Mirades femenines sobre la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual”, a càrrec de l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació. Aquesta mostra es podrà visitar del 6 al 20 de març.

També el 9 de març, l’Auditori Barradas obrirà la 23a edició d’”Art en femení”, que fins al 31 de març presenta obres de joves dels instituts, artistes i col·lectius de la ciutat amb perspectiva de gènere.

En un marc més formatiu, el programa organitzat pel CAID inclou la xerrada jurídica “Drets de les dones”, a càrrec de l’advocada Carme Oriol -el 14 de març, a les 17.30 hores, a Can Colom; o la sessió “Què és l’endometriosi? Una malaltia femenina invisibilitzada”, a càrrec de l’Associació d’Afectades d’Endometriosi Crònica (ADAEC-Catalunya), organitzada per Salut Pública i l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet  -el 16 de març, a les 18 hores, a l’Espai Jove ca n’Arús.

D’altra banda, l’Auditori Barradas acollirà tots els dissabtes del mes de març el cicle Donaveu, amb teatre familiar i cançó d’autores; així com una nova edició de l’exposició “Art en femení”, que es podrà veure del 9 al 31de març, i que organitza el Servei de Joventut. 

Dintre de les activitats del 8M també hi ha la campanya digital d’apoderament de les dones “Adona’t a la xarxa”, que ens convida a participar en xarxes socials, a través de l‘Instagram.

El CAID va atendre 1.052 dones l’any 2022

El CAID de L’Hospitalet ofereix assistència personalitzada a les dones que ho sol·liciten, per situacions vinculades a les desigualtats i a les discriminacions per raó de gènere. S’ofereix atenció als infants, social, psicològica i assessorament jurídic.

Durant el 2022, el personal del CAID va atendre 1.052 dones, 451 de les quals van ser ateses per primer cop. D’aquestes, 303 presentaven indicadors de violència de gènere. El centre també va fer 4.229 atencions com a servei d’informació i atenció a les dones i d’intervenció en violència de gènere.

Respecte a accions en intervenció comunitària, es van fer l’any passat 95 activitats, entre activitats educatives, tallers sobre violència de gènere, drets de les dones o preventives i exposicions, amb la participació de 3.624 dones i 988 homes.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400