Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La plaça de l’Ajuntament estrena banc vermell contra la violència masclista (nova finestra)
23/11/2022 11:00:00
Campanya Banc vermell

La plaça de l’Ajuntament estrena banc vermell contra la violència masclista

Amb la inscripció “En record de totes les dones assassinades pels que deien estimar-les” L’acció s’emmarca dintre dels actes del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

La plaça de l’Ajuntament llueix des d’avui un banc vermell contra la violència masclista. L’Hospitalet s’adhereix així a la campanya internacional “Banc vermell” per a la prevenció de la violència envers les dones i per a l’erradicació dels feminicidis.

Aquest matí, representants de les associacions de dones de la ciutat i de l’associació Intress, promotora de la instal·lació dels bancs, han fet els darrers retocs de pintura al banc, i hi han escrit la frase “En record de totes les dones assassinades pels que deien estimar-les”, dissenyada per l’artista Bel Mur.

Abans de l’inici del Ple municipal, l’alcaldessa, Núria Marín; la regidora d’Igualtat i LGTBI, Laura García Manota, i la regidora de Salut i Suport a les Polítiques d’Igualtat, Concepción Almécija, entre altres representants dels diferents grups del Consistori, han participat en l’acte. Aquesta acció va ser aprovada en la darrera sessió del Ple municipal, a proposta d’una moció presentada pel grup municipal d’ERC.

A L’Hospitalet s’ha triat la plaça de l’Ajuntament per col·locar-hi el banc vermell pel seu caràcter simbòlic i perquè és un espai habitual de concentracions. El banc vermell és una crida a aturar les violències i el seu color evoca la sang i el dolor que deixen els feminicidis.

Amb la col·locació del banc vermell contra la violència masclista, la ciutat vol  prevenir, informar i sensibilitzar sobre la violència de gènere i els feminicidis. L’acció s’emmarca dintre de les activitats amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

La campanya internacional “Banc vermell” arrenca a Itàlia amb el nom de “Panchina Rossa”, i, des d’allà, s’ha estès per diferents països. Actualment, hi ha més de 2.000 bancs vermells inaugurats a l’Argentina, l’Equador, Mèxic, l’Uruguai i Espanya, on més de 300.000 persones han participat en tallers i intervencions artístiques.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400