Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Arrenca el nou curs amb 29.346  alumnes de 3 a 16 anys a L’Hospitalet (nova finestra)
05/09/2022

Arrenca el nou curs amb 29.346  alumnes de 3 a 16 anys a L’Hospitalet

La principal novetat és l’entrada en funcionament del nou Institut Escola Maria Miret i del nou edifici de l’Escola Ernest Lluch 

Aquest curs hi ha 19.649 alumnes de segon cicle d’educació infantil i d’educació primària (3-12 anys). Pel que fa a l’inici de l’etapa d’educació infantil P3, avui comencen el curs 1.914 alumnes: 1.170 en centres públics i 744 en centres concertats. Aquest curs n’hi ha tres grups més de P3 a les escoles Josep Janés, Pau Casals i Maria Miret.

Pel que fa a l’educació primària (1r-6è), aquest curs hi ha 13.608 alumnes, dels quals 8.176 en centres públics i 5.432 en centres concertats. Per aquest curs no hi ha hagut cap variació del nombre de grups.

A L’Hospitalet, demà dimecres començaran l’ESO (12-16 anys) 9.697 alumnes (5.407 als centres públics i 4.290 als concertats), dels quals 2.321 s’incorporen al primer curs. D’aquests, 1.293 cursen els estudis en centres públics i 1.028, en centres concertats. L’oferta pública d’ESO de la ciutat creix amb el grup del nou Institut Escola Maria Miret.

Pel que fa a la matrícula viva, la demanda de places fora del període d’inscripció, s’han rebut 879 sol·licituds fins al 30 d’agost: 567 per segon cicle d’infantil i primària i 312 per l’ESO. Respecte a l’any passat, la xifra gairebé s’ha doblat a causa de la recuperació de la mobilitat de la població, que va disminuir arran de la pandèmia.

Novetats principals

Amb l’inici de curs entra en funcionament un nou centre, l’Institut Escola Maria Miret, a Collblanc-la Torrassa, amb una línia de P3 a l’ESO, que acollirà l’alumnat de l’Acadèmia Cultura, que va tancar el curs passat. Aquest nou centre s’ubica als mòduls que fins ara ocupava l’Escola Ernest Lluch. L’alumnat d’infantil del nou centre començarà el curs en un dels edificis de l’antiga Acadèmia Cultura, fins que el Departament d’Educació instal·li uns mòduls al solar del carrer de Goya, cedit per l’Ajuntament.

L’altra novetat del curs és l’estrena del nou edifici de l’Escola Ernest Lluch, al passatge de Colom, cantonada amb el carrer del Montseny.

A més, destaca la baixada de la ràtio de P3 als centres públics, que se situa ara als 22 alumnes, en comptes dels 25 que hi havia fins ara. Aquesta mesura no afecta els centres concertats, tot i que alguns d’ells han optat per adoptar-la.

Una altra novetat és que l’Institut Escola Pere Lliscart completa tots els cursos, amb la primera promoció de 4t d’ESO. Els altres tres instituts escola de la ciutat són el Gornal, el Puig i Gairalt i el nou centre Maria Miret.

D’altra banda, L’Hospitalet disposa de dues unitats d’escolarització compartida: una a Bellvitge, gestionada pel centre Esclat, i l’altra a la Florida, a càrrec d’AEMA, que es va obrir el curs passat. Es tracta d’unitats que tenen com a objectiu garantir l’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials derivades de la inadaptació a l’escola. Ofereix la possibilitat de cursar l’ESO en un grup reduït, amb adaptacions curriculars individualitzades.

Centres educatius de L’Hospitalet

L’Hospitalet compta amb 31 centres públics de segon cicle d’educació infantil i educació primària; 14 instituts públics; 4 instituts escola; 2 instituts públics que ofereixen només cicles de formació professional; 24 escoles concertades d’educació infantil, primària i ESO; 2 escoles concertades d’educació postobligatòria, i 2 centres d’educació especial.

L’Ajuntament compta amb un canal de comunicació amb les famílies a través de la xarxa Telegram per oferir informació puntual i actualitzada sobre educació: t.me/EducacioLH

Pel que fa als programes que desenvolupa l’Ajuntament als centres educatius de la ciutat (auxiliars de conversa, Tàndem, Aprenentatge i servei...), s’aniran posant en marxa en les properes setmanes.

D’altra banda, durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat obres de millora en diferents centres educatius de la ciutat, entre d’altres, s’han reparat les façanes exteriors i dels patis de l’Escola Prat de la Manta; s’estan millorant els accessos a l’Escola Charlie Rivel; s’ha pintat el pati de l’Escola Pau Vila i s’està finalitzant la coberta de l’Escola Patufet Sant Jordi.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400