Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  Fem Tàndem arriba a gairebé totes les escoles i instituts públics  (nova finestra)
28/10/2019

Fem Tàndem arriba a gairebé totes les escoles i instituts públics 

Amb la incorporació de l’Institut Llobregat, ja són 47 les escoles i instituts que compten amb projectes Tàndem 
El programa Fem Tàndem LH, que es va posar en marxa al curs 2015-2016, arriba ja a 47 escoles i instituts públics de la ciutat, després de la incorporació aquest curs de l’Institut Llobregat. Així, ja s’han incorporat totes les escoles públiques i només hi ha 3 instituts públics que no s’han sumat encara: un que actualment estudia el projecte a desenvolupar i dos que participen al programa pilot d’auxiliars de conversa en anglès als quatre cursos de l’ESO i que també es podrien incorporar properament.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha visitat aquest matí l’Institut de Bellvitge que desenvolupa aquest programa acompanyat de l’Idibell. L’objectiu d’aquest Tàndem és reforçar les competències de l’alumnat en matèria de ciències biomèdiques amb la introducció del mètode científic com a eina i competència transversal aplicable a diverses matèries educatives. A més, aquesta experiència crea sinèrgies entre la recerca i la ciutadania, posant en valor la recerca biomèdica que es desenvolupa a la ciutat. És també una clara aposta per impulsar vocacions científiques entre l’alumnat.

El programa Fem Tàndem L’H té com a objectiu desenvolupar la funció educativa de la cultura mitjançant la col•laboració d’equipaments culturals i científics, institucions o entitats amb els centres públics per portar a terme projectes dins el currículum acadèmic que contribueixin a millorar l’èxit educatiu. Són activitats singularitzades sobre temàtiques en les quals els equipaments estan especialitzats.

La pràctica totalitat dels centres educatius de la ciutat disposen, doncs, de Tàndem. Del total, 33 els gestiona la regidoria d’educació, 11 la regidoria de cultura i 4 la Regidora d’Innovació Social.

Dels que desenvolupa el Servei d’Educació, 22 són escoles públiques i 10 instituts públics. Els programes se centren en robòtica, mitjans de comunicació, teatre, educació emocional, ciències, emprenedoria, lectura i biblioteca escolar, art, música, història, impressió 3D, anglès i art urbà, circ, gamificació, escacs i activitats marítimes. Per desenvolupar-los, cada centre fa tàndem amb un equipament o una entitat com ara la Biblioteca Tecla Sala, el Museu de L’Hospitalet, la Fundació Arranz Bravo, Bipolart, Televisió de L’Hospitalet, l’Idibell i el Museu Marítim de Barcelona.

Pel que fa el gestionats per la Regidoria de cultura, 10 escoles i un institut fan tàndem amb l’Escola Municipal de Música Centre de les Arts: 8 fan música, dos dansa i un fa teatre. Respecte els gestionats per la Regidoria d’Innovació social, es desenvolupen amb l’equipament Torre Barrina i les dues escoles i els dos instituts implicats desenvolupen iniciatives relacionades amb la comunicació audiovisual.
 
Més informació: Fem Tàndem L'H

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400