Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet celebra el Dia sense Cotxes amb activitats per una mobilitat sostenible (nova finestra)
22/09/2021 11:00:00
Mobilitat sostenible

L’Hospitalet celebra el Dia sense Cotxes amb activitats per una mobilitat sostenible

L’Ajuntament desenvolupa diferents iniciatives en l’àmbit de la mobilitat sostenible centrades en la pacificació del trànsit i l’eixamplament de voreres; la creació d’illes de vianants i eixos cívics als barris; l’adequació d’entorns saludables i segurs als centres educatius; la millora del transport públic, el foment de l’ús de la bicicleta i els sistemes de vehicles compartits, i l’execució d’una xarxa pedalable a la ciutat

L’Hospitalet celebra avui, 22 de setembre, el Dia sense Cotxes —la jornada central de la Setmana Europea de la Mobilitat— amb activitats per fomentar la mobilitat sostenible i sensibilitzar sobre l’impacte ambiental que tenen els desplaçaments en vehicle privat. Les activitats tenen lloc a la rambla de la Marina, entre el carrer de Provença i l’avinguda del Carrilet.

Durant la jornada, i sota el lema “Fica’t el cotxe a la butxaca”, s’instal·laran vuit plafons amb informació sobre els beneficis de la mobilitat sostenible per a la salut i la ciutat. Els plafons contindran diverses informacions, com ara els beneficis de la mobilitat activa (desplaçaments en bicicleta o a peu); del transport públic (cost ambiental i social), i de la nova mobilitat (vehicles de mobilitat personal, vehicles verds compartits i bus la demanda).

De 16 a 20 hores, monitors de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) facilitaran informació a la ciutadania sobre l’exposició i l’animaran a fer-se fotografies individuals o en família davant dels cartells i en un photocall dissenyat expressament per a l’activitat, que es podran publicar a Instagram amb el hashtag #DiaSenseCotxesLH2021 i participar en el sorteig d’una bicicleta elèctrica patrocinada per l’AMB-Bicibox.


Fins al 26 de setembre, BaixCicletada

A més, fins al 26 de setembre s’està fent la 17a edició de la BaixCicletada del Baix Llobregat i L’Hospitalet, que aquest any consisteix a descobrir, pedalejant individualment o en família, les lletres gegants instal·lades als nou municipis participants —L’Hospitalet, Cornellà, Esplugues, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts— i que formen la paraula baixcicletada.

Cada lletra, de 2x1 metres, conté un disseny associat a un missatge de sensibilització sobre la mobilitat sostenible i un codi QR amb més informació. Per entrar en el sorteig de les quatre bicicletes cedides per l’AMB-Bicibox, els participants han de fer-se una foto davant de les lletres i publicar-la a la plataforma ibit.ly/E2h4. La localització de les diferents lletres es pot trobar al web labaixcicletada.wordpress.com. A L’Hospitalet, la lletra T està instal·lada al parc de la Cabana, al barri de Sant Josep, un espai verd on es pot arribar fàcilment en bicicleta a través de la xarxa pedalable de la ciutat.


Actuacions per una mobilitat sostenible i segura

El Pla d’actuació municipal 2020-2023 fixa un seguit d’objectius per fomentar la mobilitat sostenible i segura a L’Hospitalet. Entre d’altres, incrementar la mobilitat a peu per tota la ciutat, l’ús de la bicicleta i el transport públic; reduir la utilització del vehicle privat contaminant, i regular l’estacionament i racionalitzar la distribució urbana de mercaderies.

Per incrementar els desplaçaments a peu, s’està ampliant el nombre d’illes de vianants i el tancament d’espais per passejar-hi. Així, aquest any s’han pacificat ja 10 vials i 8 illes. A més, als darrers quatre anys, a L’Hospitalet s’hi han fet actuacions de millora de l’accessibilitat i pacificació del trànsit a prop de 200 carrers i espais públics de la ciutat, amb ampliació de voreres, creació de vies de plataforma única i urbanització integral de carrers.

Per fomentar l’ús de la bicicleta, hi ha a la ciutat 33 km de carril bici i 102 carrers senyalitzats com a itinerari pedalable: vials 30 de convivència de bicis i altres de vehicles. Quan es completi, la xarxa pedalable de la ciutat tindrà 72 km.

Per reduir la utilització del vehicle privat contaminant, s’ha ampliat a la ciutat la implantació de vehicles de baixes emissions d’ús compartit (carsharing), amb 57.961 usuaris l’any 2020.

També per fomentar la mobilitat sostenible, es regula l’estacionament als carrers amb el desplegament als barris de les àrees integrals de regulació de l’estacionament (AIRE) i es racionalitza la distribució urbana de mercaderies amb 60 zones DUM aquest any.

A més, s’implementen zones de zero emissions al voltant de les escoles per tal de reduir els riscos associats a la circulació de vehicles i crear entorns escolars saludables i segurs, amb 36 centres educatius pacificats des de l’any passat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400