Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La sala multisensorial de La Casa del Molí: un espai per al desenvolupament integral dels infants (nova finestra)
11/10/2022

La sala multisensorial de La Casa del Molí: un espai per al desenvolupament integral dels infants

Des del curs 2017-2018, l’escola bressol municipal de Pubilla Cases compta amb aquest recurs que contribueix a l’estimulació sensorial dels infants

La sala multisensorial Molinet de Vent de La Casa del Molí és un espai de desenvolupament integral dels infants que va obrir el curs 2017-2018 i que des de llavors ha anat consolidant la seva feina per proporcionar als infants moments estimulants i enriquidors dins el centre.

La sala Molinet de Vent és un espai on infants, famílies i professionals de l’escola bressol municipal La Casa del Molí comparteixen experiències en un entorn singular que compta amb l’atenció d’una fisioterapeuta. La sala comparteix la metodologia del centre i promou els principis bàsics de respecte i sensibilitat vers els infants i incentiva la seva autonomia.

Els objectius són diversos, ja que depenen de les necessitats dels infants que participaran en la sessió. Cada sessió es prepara amb anticipació en funció dels interessos dels infants i les inquietuds de les famílies.

La sala multisensorial és un espai que ofereix la possibilitat de realitzar diferents tipus d’intervencions (sessions individuals, en grups petits de tres o quatre infants, en grups grans de fins a set infants o sessions en família). Quan les sessions es fan en grup, es posen a prova una sèrie de valors i es propicia aprendre a respectar, compartir, jugar i socialitzar, entre d'altres.

Aquestes trobades a la sala amb les famílies ofereixen la possibilitat de formar part del procés educatiu vivencial del seu fill/a i comunicar-s’hi, en un entorn més íntim i càlid que beneficia la relació.

Alguns dels objectius comuns més destacables són:

  • Desenvolupar els diferents sentits: auditiu, tàctil, visual, propioceptiu i vestibular.
  • Regular el comportament tònic emocional, amb tècniques de relaxació.
  • Estimular l’interès per la comunicació.
  • Experimentar la percepció d’estímuls sensorials partint de la manipulació de materials.
  • Afavorir el desenvolupament d’habilitats motrius, amb consciència del propi cos, i treballar l’equilibri, l’estabilitat i la gravetat.

L’escola bressol municipal La Casa del Molí, a Pubilla Cases, ha rebut per part de la Diputació de Barcelona el distintiu Equipament Responsable i Educador 2030 pel seu caràcter participatiu, accessible i sostenible i el seu compromís per continuar avançant com a motor d’inclusió i cohesió social.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400