Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Els 80 alumnes del Programa d’adaptació curricular acaben el curs (nova finestra)
08/06/2023 13:15:00
Educació

Els 80 alumnes del Programa d’adaptació curricular acaben el curs

El projecte treballa amb 8 instituts de la ciutat

Un total de 80 alumnes de 3r i 4t d’ESO del Programa d’adaptació curricular (PAC) ha obtingut avui les orles que acrediten que han superat els estudis d’aquest curs.

El PAC forma part del Pla educatiu d’entorn de l’Ajuntament de L’Hospitalet i està enfocat a evitar l’abandonament escolar i a obrir expectatives de formació i qualificació posterior de joves amb especials dificultats d’aprenentatge. El grau d’aprofitament i no abandonament de l’alumnat que participa en el projecte se situa, al llarg dels cursos, a l’entorn del 90 %.

Aquests joves, alumnes de 8 instituts de la ciutat, distribueixen la seva jornada lectiva entre el seu institut i El Llindar, on assisteixen de dos a tres dies per setmana. En aquestes jornades participen en tallers professionalitzadors d’art, cuina, fotografia, fusteria, tecnologies, electricitat, automoció i formació i orientació laboral.

El programa dona suport educatiu i personal a adolescents que tenen dificultats per adaptar-se al ritme de l’institut i construir un projecte educatiu i personal de futur. L’objectiu és evitar l’abandonament escolar, a través d’un acompanyament molt personalitzat, i generar expectatives formatives i personals. Les jornades s’adapten a les possibilitats reals de cadascú, i ofereixen un ventall de tallers professionals que els ajuden a adquirir hàbits de treball i a millorar les seves habilitats socials i personals.

El projecte treballa amb 8 instituts de la ciutat: Institut Eduard Fontserè, Institut Torras i Bages, Institut Margarida Xirgu, Institut Rubió i Ors, Institut Eugeni d’Ors, Institut Europa, Institut Bellvitge, Institut Escola Gornal.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400