Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La Primavera de Tapes serveix gairebé 30.000 tapes, un rècord històric (nova finestra)
25/04/2023 13:50:00
Promoció Econòmica i Turisme

La Primavera de Tapes serveix gairebé 30.000 tapes, un rècord històric

L’Hospitalet acull el 2023 vuit rutes gastronòmiques, la propera de les quals serà durant la Festa Major de Sant Josep, de l’11 al 14 de maig

Els 32 establiments que han participat en l’11a edició de la Primavera de Tapes han servit un total de 29.630 tapes, la qual cosa l’ha convertida en la ruta gastronòmica més exitosa de totes les que s’han fet fins ara.

Del 20 al 23 d’abril, coincidint amb les Festes de Primavera, bars i restaurants de L’Hospitalet han ofert propostes de cuina tradicional, creatives i de fusió al preu de 3,50 euros la tapa, amb consumició en alguns establiments.

Aquest any, L’Hospitalet acollirà vuit rutes gastronòmiques. Un cop tancada la Primavera de Tapes, les rutes gastronòmiques continuaran als barris de Sant Josep, de l’11 al 14 de maig; Santa Eulàlia, de l’1 al 4 de juny; Can Serra, del 8 a l’11 de juny; Collblanc-la Torrassa, del 8 a l’11 de juny; Pubilla Cases, del 15 al 18 de juny, i la Florida, del 29 de juny al 2 de juliol. La darrera ruta gastronòmica de l’any és A la tardor, platillos!, que es fa a tota la ciutat i que aquest any tindrà lloc del 2 al 26 de novembre.

Les rutes gastronòmiques proposen a la ciutadania creacions culinàries d’establiments de la ciutat, una iniciativa en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria de L’Hospitalet i el blog L’Hospitalet Gastronòmic.

En totes les rutes hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis. D’altra banda, un jurat expert decideix els guardonats en les categories de la Tapa més saborosa, la Tapa més creativa i la Tapa de millor qualitat gastronòmica, uns premis que es lliuraran en un acte el juliol.

Les rutes de tapes són un dels esdeveniments gastronòmics més importants de L’Hospitalet, juntament amb el Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet, que va tenir lloc diumenge, 23 d’abril.

Els dos esdeveniments impulsen el sector de l’hostaleria i la restauració, un dels motors econòmics de la ciutat, i donen a conèixer la seva àmplia oferta gastronòmica de qualitat amb l’objectiu de consolidar la ciutat com a destí turístic gastronòmic.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400