Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Les cooperatives escolars venen avui els seus productes a Santa Eulàlia i Bellvitge (nova finestra)
19/05/2023 13:00:00
Emprenedoria

Les cooperatives escolars venen avui els seus productes a Santa Eulàlia i Bellvitge

Aquest curs hi participen 537 alumnes de 15 centres de primària i secundària, que han creat 25 cooperatives

Un total de 537 alumnes de primària i ESO, de 9 escoles i 6 instituts de L’Hospitalet, venen els productes creats per les 25 cooperatives escolars en un mercat a l’aire lliure als districtes de Santa Eulàlia i Bellvitge. La iniciativa s’inscriu en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), impulsat per la Diputació de Barcelona, i el projecte Empresa Jove Europea (EJE), impulsat conjuntament amb les àrees municipals d’Educació, Innovació i Cultura i de Promoció Econòmica i Turisme.

Avui, els infants i joves estudiants dels centres participants exposen i venen els productes que han creat i desenvolupat i al finalitzar el mercat faran una donació d’un 10% mínim dels beneficis obtinguts a una ONG o entitat social de la ciutat.

En la 12a edició del projecte CuEmE, hi han participat aquest curs 400 alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles Milagros Consarnau, Bernat Desclot, Pompeu Fabra, Provençana, Frederic Mistral, Gornal, la Marina, Bellvitge i Bernat Metge.

D’aquesta manera, es potencia l’adquisició de competències bàsiques, com ara exercitar i fomentar l’autonomia personal; aprendre a emprendre; tractar la informació; dominar les matemàtiques, la llengua i les eines digitals, i d’altres com desenvolupar les habilitats de negociació i resolució de problemes. Els alumnes elaboren artesanalment els productes que han dissenyat i els venen el dia del mercat.

Pel que fa al projecte EJE, aquest és el 9è curs que es realitza i ha comptat amb la participació de 137 alumnes de 6 instituts: Europa, Bellvitge, Bisbe Berenguer, Santa Eulàlia, Gornal i Jaume Botey. S’han creat 8 cooperatives en el marc de l’assignatura d’emprenedoria de 3r i 4t d’ESO.

EJE és un projecte educatiu que s’integra dins del Programa de foment de cultura emprenedora en l’etapa d’educació secundària obligatòria (ESO). Aquest projecte és una eina que potencia l’adquisició de les competències bàsiques, especialment la de l’autonomia i la iniciativa personals i, per tant, el desenvolupament de l’esperit emprenedor. 

EJE proposa a l’alumnat crear i gestionar la seva pròpia miniempresa dins l’aula, amb la forma jurídica de societat cooperativa. La cooperativa estableix relacions comercials amb cooperatives d’altres comunitats autònomes o països, amb l’objectiu d’importar i exportar productes entre si. Els productes es comercialitzen al mercat local per posteriorment analitzar el resultat i repartir els beneficis obtinguts, com qualsevol empresa.

Aquest projecte compta amb la participació d’altres agents, com Torre Barrina, que a través d’un taller de disseny, dona suport a l’alumnat d’EJE a elaborar el catàleg de productes que han d’oferir a la cooperativa sòcia assignada.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400