Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Ajuntament intensifica les accions contra els sorolls i l’incivisme al voltant de bars i restaurants (nova finestra)
18/11/2022 11:30:00
Convivència i civisme

L’Ajuntament intensifica les accions contra els sorolls i l’incivisme al voltant de bars i restaurants

Es tracta d’una acció de l’Aliança per la Convivència per actuar contra establiments i terrasses que ocasionen molèsties al veïnat i incompleixen les condicions d’ús

L’Ajuntament està intensificant aquest any les actuacions en la lluita contra els sorolls i l’incivisme generats al voltant d’establiments com a bars i restaurants, especialment en hores nocturnes, en una acció que s’emmarca dins l’Aliança per la Convivència de L’Hospitalet.

Fins al mes d’octubre, la Guàrdia Urbana i els inspectors de Via Pública han posat 484 denúncies per aquest concepte a 305 establiments i s’han obert 196 expedients administratius sancionadors, amb més d’una denúncia per expedient.

Les multes més habituals han estat per instal·lar un vetlllador sense llicència, excedir l’aforament permès, incomplir l’horari i no disposar de rètols normalitzats ni fulls de reclamacions.

A banda de les denúncies, s’han ordenat 210 mesures correctores, ja al mateix nivell que en tot l’exercici dels anys anteriors; i s’han fet 12 resolucions sancionadores de tancament o cessament de l’activitat, que superen la totalitat de les realitzades de 2019 a 2021.

A més, s’han dut a terme 19 precintes d’equips musicals, extractors de cuines i altres focus emissors de sorolls, i s’han decretat set ordres de reducció horària per manca d’aïllament acústic.

En l’àmbit dels vetlladors —i d’ofici—, s’han donat de baixa 39 terrasses de bars i restaurants que estaven funcionant de forma irregular, en alguns casos sense tenir ni la llicència d’activitat de l’establiment.

També, s’han fet set resolucions de revocació de llicències de terrassa ja concedides, per repetits incompliments de les condicions d’ús, denúncies veïnals i sancions, que han comportat el seu tancament.

I en un altra acció, s’han comunicat 11 resolucions ordenant reduir el nombre de taules de la terrassa, per adequar-les al lloc concret on estaven instal·lades i millorar la convivència amb els altres usuaris del carrer i els veïns de la zona.

Per donar compliment al compromís de lluita contra els sorolls i l’incivisme al voltant d’establiments, l’Ajuntament està revisant totes les terrasses de la ciutat per comprovar que tenen els permisos preceptius i que compleixen amb les condicions d’ús de la llicència.

L’Ajuntament vol actuar contra els infractors que impedeixen la convivència igual que ha ajudat el sector de la restauració durant la pandèmia de Covid-19 permetent excepcionalment ampliacions de terrasses o la instal·lació de noves fins a final d’aquest any.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400