Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
31/07/2020 10:50:00
Seguretat i Convivència

L'Hospitalet compta des d'avui amb 38 nous agents de la Guàrdia Urbana

Aquest any és prevista una nova convocatòria, amb 25 places que sortiran a concurs públic, dins de l’oferta d’ocupació pública de 2020 per a la policia local

El servei de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet incrementa aquest mes d’agost els seus efectius amb la incorporació de 38 nous agents, després d’haver superat el curs de formació bàsica que han realitzat els darrers mesos a l’Escola de Policia de Catalunya.

Els nous agents completaran ara la seva formació amb un any de pràctiques en diferents destinacions del servei de la Guàrdia Urbana de la ciutat, durant el qual acabaran d’entrar en contacte amb el territori i les diverses tasques que desenvolupa el cos de la policia municipal.

L’Ajuntament va convocar l’any passat el concurs per proveir 47 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana, part en convocatòria lliure per oposició i altres mitjançant concurs de mobilitat interadministrativa, al qual es podien presentar agents en actiu d’altres cossos policials de Catalunya.

De les més de 1.300 instàncies presentades al concurs, van ser seleccionats 41 aspirants per oposició, dels quals s’incorporen ara els 38 que han aprovat el curs de formació; i sis més per mobilitat horitzontal, integrats al cos des de l’any passat.

També és prevista per a aquest any una nova convocatòria, amb 25 places que sortiran a concurs públic, dins de l’oferta d’ocupació pública de 2020 per a la policia local.

La incorporació de nous agents té com a objectiu garantir i millorar la prestació d’un bon servei a la ciutat per part de la Guàrdia Urbana, així com rejovenir la plantilla, sobretot arran de la normativa que permet la jubilació anticipada dels policies locals.

L’Ajuntament ja va convocar fa dos anys altres 24 noves places a la Guàrdia Urbana. S’hi van incorporar cinc agents pel sistema de mobilitat interadministrativa, que prestaven servei en altres policies locals, mentre que els 17 guanyadors del concurs-oposició públic que van superar el curs a l’Escola de Policia de Catalunya estan finalitzant ara l’any de pràctiques a la ciutat.

Entre altres funcions, la Guàrdia Urbana actua en la prevenció d’actes delictius, coopera en la resolució de conflictes, exerceix tasques de policia de proximitat a prop de la ciutadania, promou el respecte, la convivència pacífica i el civisme, regula el trànsit als carrers del municipi i desenvolupa programes d’educació viària i de prevenció de violència de gènere als centres educatius.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400