Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Heroïnes més subversives de la història de l'òperaVeure imatge de Xerrada "Les heroïnes més subversives de la història de l'òpera" (nova finestra)
30/01/2024

Xerrada "Les heroïnes més subversives de la història de l'òpera"

Durant la xerrada, gaudirem d’un visionament d’àries molt representatives amb sentit crític i perspectiva de gènere i recorrerem totes les èpoques d’aquest gènere musical, des del seu origen al barroc, passant pel classicisme i el romanticisme, fins al segle XX. També coneixerem les biografies dels seus compositors i el que expliquen els llibrets de les seves òperes, i descobrirem una visió nova dels grans personatges femenins com Norma, Carmen, Ottavia o Tosca, molt avançades a la seva època.

Teresa Torres destaca que “contràriament a la visió conservadora que podem tenir de l’òpera, aquest gènere era com el punk de la música clàssica perquè trencava les convencions socials, i demostrava que hi havia més feminisme a l’escenari que al carrer”.

Siguis amant o no de l’òpera, t’assegurem que sortiràs d’aquesta xerrada amb ganes de sentir-la i gaudir-la a tota hora. T’hi esperem!

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400