Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
24/03/2021

S’obre la pista Cruyff Court Jordi Alba, nou espai esportiu per a infants i joves de la Florida-les Planes

El jugador del FC Barcelona, Jordi Alba; la directora de la Fundació Cruyff, Pati Roura; el director corporatiu d’Educació i Màrqueting de la Fundació ”la Caixa”, Xavier Bertolín; el president del FC Barcelona i de la Fundació Barça, Joan Laporta, i l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, van presentar el passat 19 de març el Cruyff Court Jordi Alba amb la intenció de promoure l’esport entre els infants i joves de la localitat.

Aquest nou espai esportiu que porta el nom de l’hospitalenc Jordi Alba, lateral del FC Barcelona, és una iniciativa de la Fundació Cruyff —amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet— que servirà per donar resposta a les necessitats esportives d’infants i joves del districte de la Florida-les Planes.

La pista, amb gespa artificial, té unes dimensions interiors de 19 x 30 metres, amb dues porteries de quatre metres d'ample i un metre de profunditat. A l’actual tanca se n’afegirà aviat una de perimetral de dos metres d’alçada que encerclarà l’antiga zona d'aparcament al voltant de la pista i crearà un espai d’estada i accés a l’àrea de joc.

Aquesta iniciativa de la Fundació Cruyff és el fruit de l’aliança amb la Fundació ”la Caixa” i la Fundació Barça per a la construcció, el manteniment i la dinamització d’un total de 15 Cruyff Courts, prioritzant zones desfavorides per fomentar la inclusió social d'infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l’esport.

El Cruyff Court Jordi Alba s’ubica a la banda est de la plaça de Granada, al districte de la Florida-les Planes —en uns terrenys pròxims a les escoles Pau Casals i Balaguer—, una de les zones més denses de la ciutat i amb més necessitat de zones esportives. Jordi Alba va viure la seva infantesa i joventut al barri de la Florida, on va iniciar la seva formació com a futbolista, i va estudiar a l’Escola Balaguer.

La instal·lació del Cruyff Court s’emmarca dins les actuacions del Pla integral de regeneració urbana de les Planes-Blocs Florida, que té per objectiu garantir la millora de la qualitat de vida i de la convivència del veïnat del barri, afavorint-ne la integració, l’equitat i la cohesió social. El nou espai donarà resposta a la manca de zones esportives de joc lliure que hi ha al Districte IV.

El Cruyff Court Jordi Alba acollirà, en horari lectiu, l’activitat diària de dinamització de l’esport de l’Escola Balaguer i l’Escola Pau Casals, que manquen d’espais adequats per a la pràctica esportiva. La resta del temps, funcionarà com a pati obert amb pràctica esportiva lliure i serà utilitzat per l’Esplai la Florida i l’Esplai Jove Sidecar, entre d’altres. També s’hi desenvoluparan de forma ocasional activitats de la Fundació, com ara la diada Cruyff Courts 6Vs6 o el torneig Futbol per a Joves amb Capacitats Diverses, a més d’una activitat esportiva anual a proposta de la família Alba.

El cost de la instal·lació és de 130.952 euros, que finança íntegrament la Fundació Johan Cruyff, mentre que l’Ajuntament de L’Hospitalet assumeix la gestió de l’activitat en el dia a dia i el manteniment de la instal·lació.

La  Fundació Johan Cruyff té com a finalitat ajudar, promoure i finançar la pràctica de l’esport, incentivant projectes amb l’objectiu d’aconseguir el benestar físic, psíquic i sensorial dels infants, mitjançant activitats lúdiques, exercici físic i pràctica esportiva. Alhora, també fomenta l’oferta d’activitats esportives per aconseguir la integració social i cultural, així com les normes i els valors socials, el respecte i el treball en equip.

El camp de L’Hospitalet se suma al Cruyff Court Manel Estiarte de Manresa, el Cruyff Court Sergi Roberto de Reus, el Cruyff Court Ronald Koeman de Sant Vicenç dels Horts, el Cruyff Court Andreu Fontàs de Banyoles, el Cruyff Court Ronaldinho de les Roquetes, el Cruyff Court Gerard Piqué de Sant Guim de Freixenet, el Cruyff Court Hristo Stoichkov de Martorell, el Cruyff Court Sergio Busquets de Badia del Vallès, i el Cruyff Court Carles Puyol de la Pobla de Segur. L’embrió d’aquest projecte va ser la creació del Cruyff Court Xavi Hernández de Terrassa, que va posar els fonaments de l’acord.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400