Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  40è Torneig de Bàsquet Júnior Ciutat de L’Hospitalet (nova finestra)
18/12/2018
Esports

40è Torneig de Bàsquet Júnior Ciutat de L’Hospitalet

Als equips habituals, com el FC Barcelona o el Partizan de Belgrad, s’afegeixen ara l’NBA Academy Àfrica i l’Stellazzurra de Roma
El Torneig de Bàsquet Júnior Ciutat de L’Hospitalet arriba a la seva 40a edició amb el prestigi acumulat durant les edicions anteriors i la força per iniciar una nova etapa amb la voluntat d’esdevenir un referent mundial del basquet masculí no professional. Ahir es va fer la presentació de la competició a Can Riera amb la presència  del tinent d’alcaldia d’Esports i Joventut, Cristian Alcázar, el president del Club Bàsquet L’Hospitalet, Joan Ramón Patón, i el director de la competició, Francisco Caballero.

El Torneig, que comptarà un any més amb la participació dels principals equips europeus masculins sub-18, l’organitza el CB L’Hospitalet amb la col•laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet i es farà del 4 al 6 de gener al Complex Esportiu L’Hospitalet Nord. Amb motiu del seu 40è aniversari, el Torneig dona un pas més en la seva internacionalització i aspira a ser un dels referents mundials per descobrir noves figures del bàsquet masculí.

Els equips participants són: Alba Berlín, FC Barcelona Lassa, Club Baloncesto Gran Canaria, Partizan de Belgrad, Divina Seguros Joventut de Badalona, Stellazzurra Roma, NBA Academy Àfrica i l’amfitrió, Torrons Vicens CB L’Hospitalet.

La novetat d’aquest any és la presència de l’NBA Academy Àfrica, una selecció dels millors jugadors africans realitzada per l’NBA. També per primer cop, hi participa l’equip Stellazurra Basketball Academy, una de les escoles de bàsquet més prestigioses de tot Europa, actuals subcampions d’Adidas Next Generation.

No faltaran a la cita equips presents en altres edicions: FC Barcelona Lassa (campió del Torneig de Bàsquet Ciutat de L’Hospitalet en 7 ocasions); Gran Canaria; Partizan de Belgrad (l’històric equip serbi), Divina Seguros Joventut de Badalona i Alba Berlín, actual campió júnior d’Alemanya. 

El Torneig de Bàsquet Júnior Ciutat de L’Hospitalet és una cita molt arrelada a la ciutat i una de les competicions més esperades del calendari esportiu local, ja que permet als aficionats a aquest esport gaudir del joc de les principals promeses del bàsquet masculí europeu.

Fan zone per commemorar els 40 anys del Torneig

Amb motiu del 40è aniversari de la competició, durant el torneig, a l’aparcament del Complex Esportiu L’Hospitalet s’establirà la fan zone, un espai en el qual els assistents podran participar en diverses activitats gratuïtes a partir de les 11 hores. L’objectiu és que esdevingui un espai d’esbarjo, diversió i convivència al voltant del món de bàsquet.

La fan zone s’estructura en tres espais: tecnològic (amb activitats de realitat virtual, jocs i croma per produir imatges); de memòria històrica (amb la trajectòria del Torneig), i de bàsquet (amb una pista i marcador Jumbotron, entre d’altres). També comptarà amb servei de bar.

A més, el Torneig inicia en aquesta edició un compromís amb la sostenibilitat apostant per la reducció del consum de plàstic. Durant els dies del Torneig hi haurà punts de reciclatge distribuïts per la instal•lació i s’informarà sobre les alternatives a l’ús de plàstic amb el suport de persones voluntàries.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400