Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Contes per un tub. Afavorint lligams afectius amb el nostre fill o filla (nova finestra)
11/05/2022

Contes per un tub. Afavorint lligams afectius amb el nostre fill o filla

Xarxa de Criança i Educació 0-6 Bellvitge-Gornal

Ahir, dia 10 de maig per la tarda,  des de la Xarxa de Criança i Educació 0-6 de Bellvitge Gornal, vam realitzar l'activitat Contes per un tub. Afavorint lligams afectius amb el nostre fill o filla a la Biblioteca de Bellvitge. A l'activitat hi van participar 30 famílies les quals van mostrar interès en conèixer les potencialitats del conte i què aprenem a través d'aquesta eina.

En aquesta activitat vam experimentar les potencialitats del conte. Les famílies participants posen en valor com aquest recurs ajuda a desenvolupar el llenguatge dels infants així com la comunicació afectiva, l’escolta activa  i estimula  la construcció de la imaginació dels  nens i les nenes.

A més, a partir de la lectura de contes transmetem valors i aspectes culturals doncs els contes formen part de la cultura popular i des de ben petits els integrem a partir de cançons com la del patufet o a partir dels recursos de repetició com  passa amb el conte dels tres porquets. 

També és important destacar el clima  que creem quan expliquem un conte als infants. Es tracte d'un moment tranquil on  família i infants compartim aquesta experiència fomentant la proximitat i l'afecte. Les famílies creem expressament el moment per a gaudir de l’estona i sovint es converteix en un hàbit que acompanya el moment abans d’anar a dormir o determinades estones de joc.

Aquesta iniciativa neix de la xarxa de criança i educació 0-6. La xarxa és un grup de professionals de diferents serveis, escoles i entitats dels diferents districtes de la ciutat que treballa per acompanyar i donar suport a les famílies amb infants de 0 a 6 anys.

Des de la Xarxa de Bellvitge Gornal aquest curs estem treballant el bon tracte de les famílies cap als infants afavorint així les bones pràctiques educatives. Ahir vam realitzar aquesta primera activitat presencial que va dur a terme el Jaume Centelles.

El Jaume Centelles va treballar 40 anys a l'escola Sant Josep- El Pi de l'Hospitalet a l'educació infantil i des de què està jubilat realitza  tasques relacionades amb l'aprenentatge de la lectura i la literatura infantil.

Us animem a participar de la propera activitat que tindrà lloc, dijous dia 19 que farem a segona activitat d'aquest cicle del Bon tracte, aquesta vegada treballarem amb les famílies de manera virtual com posar els límits als nostres fills i filles. 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400