Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’exposició “FòssiL’Hs” proposa un viatge a L’Hospitalet de fa milions d’anys (nova finestra)
05/10/2021

L’exposició “FòssiL’Hs” proposa un viatge a L’Hospitalet de fa milions d’anys

La mostra explica la transformació geogràfica de l’entorn amb gràfics, fòssils i realitat virtual

La mostra estarà oberta a l’Harmonia del 7 d’octubre al 30 de març

 

Com era L’Hospitalet fa milions d’anys? La resposta la té l’exposició que el Museu obre al públic el pròxim 7 d’octubre. La mostra proposa un viatge al nostre passat més llunyà, quan els terrenys que avui ocupa la ciutat estaven submergits en el mar. Gràfics, fòssils i realitat virtual per comprendre la transformació de la geografia del nostre entorn.

Gràfics i dibuixos ocuparan les parets de la sala d’exposicions de l’Harmonia per explicar l’evolució de la vida quan la zona que avui coneixem com L’Hospitalet estava submergida en el mar. També sabrem quan van aparèixer els primers animals i com era la flora gràcies a més d’un centenar de fòssils trobats a la zona exposats en 11 vitrines, amb restes dels primers mamífers.

Els visitants a l’exposició “FòssiL’Hs” podran veure com afecten els canvis climàtics a la fisonomia del planeta a través d’una experiència pràctica amb la Sandbox, un instrument informàtic que genera projeccions en realitat virtual.

Els comissaris Èric Baulenas, investigador en paleontologia i músic, i Jordi de la Pinta, enginyer de projectes i diplomat en arqueologia, han preparat una exposició que combina el rigor científic amb un llenguatge entenedor. Pel seu caràcter divulgatiu, l’exposició s’ha inclòs en la guia Intro per als centres educatius de primària i secundària de la ciutat.

També s’han programat altres activitats complementàries:

  • Dijous, 7 d’octubre, a les 18.30 hores. Visita d’obertura comentada pels comissaris
  • Dimarts, 16 de novembre, a les 20 hores. Visita nocturna comentada pels comissaris
  • Dijous, 18 de novembre, a les 19.30 hores. Conferència científica a càrrec dels comissaris

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400