Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Districte Cultural de L’Hospitalet i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella s’uneixen en un projecte multidisciplinari (nova finestra)
17/10/2023 13:30:00
Districte Cultural

El Districte Cultural de L’Hospitalet i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella s’uneixen en un projecte multidisciplinari

Estudiants de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella i artistes de la nau Tonal’H col·laboren en un projecte per donar visibilitat als col·lectius artístics de la ciutat

El Districte Cultural de L’Hospitalet, artistes de la Tonal’H i alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella han col·laborat en el projecte “Espais DCL’H_Nau Tonal’H”, amb l’objectiu de donar a conèixer un dels principals espais creatius de la ciutat.

En el projecte hi han participat dinou artistes de la Tonal’H i alumnes de segon curs del CFGS Fotografia i de l’ESDAPC (Estudis Superiors en Disseny Gràfic) de  l’escola. Els estudiants han viscut de prop el procés de treball dels artistes i han experimentat amb diferents formats i estils visuals, específicament la fotografia i l’audiovisual.

Els estudiants també han intervingut en la producció de la fase expositiva del projecte i la creació de continguts digitals, amb una metodologia que barreja entitats, mòduls, estudis i disciplines creatives. El resultat d’aquest projecte multidisciplinari es mostrarà de manera pública del 18 d’octubre al 8 de novembre  a la façana del Centre d’Art Tecla Sala. L’espai exterior frontal i les finestres (una per a cada artista) seran l’espai expositiu d’aquest treball. Dimecres, 18 d’octubre, a les 11.30 hores, tindrà lloc la presentació del projecte, i a continuació es farà una visita guiada.

Des de la seva posada en marxa el 2015, un dels objectius del Districte Cultural de L’Hospitalet, com a projecte estratègic de ciutat, ha estat impulsar la col·laboració entre agents artístics i culturals, i altres agents, entitats i institucions del territori. En aquest sentit, alumnes i professors de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella han participat en projectes artístics i creatius tant comunitaris com de projecció metropolitana en el marc del Districte Cultural.

Actualment, a la nau Tonal’H hi treballen més de seixanta artistes desenvolupant escultura, pintura, serigrafia, fotografia, música, disseny gràfic, programació, il·lustració, producció audiovisual, ferreria, ebenisteria, prototips, construccions efímeres, teatre, escenografia, costura i street art, entre d’altres. Aquest espai ocupa una antiga fàbrica situada a cavall entre els barris de Santa Eulàlia i Gornal.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400